Rămâi conectat

Actualitate

Reorganizarea teritorială a României se amână pentru la toamnă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Discuţiile privind reforma administrativă a României se amână pentru toamna acestui an, au anunţat luni mai mulţi lideri PDL după şedinţa coaliţiei de guvernare. Până atunci, coaliţia de guvernare se va axa pe descentralizare şi reorganizarea instituţiilor deconcentrate pe forma actualelor regiuni de dezvoltare economică, au mai spus sursele citate. Asta după ce ieri, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea pe care o conduce a respins toate propunerile PDL privind reorganizarea teritorială, astfel încât s-a decis amânarea acestui proces. Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, a spus ieri că în coaliţie s-a decis înfiinţarea unei comisii „care se ocupă de formula de gândire a regionalizării, în paralel cu acţiunea guvernamentală de descentralizare”. La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat ieri că „nu mai este timp până la 1 iulie să cădem de acord asupra modului în care se face reorganizarea administrativă”. „Vom continua discuţiile, urmând ca până atunci să facem reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor de dezvoltare economică”, a precizat Udrea. Decizia guvernanţilor este salutată şi de reprezentanţii PDL în Alba care au considerat de la bun început că o astfel de reorganizare nu se poate face de pe o zi pe alta şi s-au declarat împotriva împărţirii teritoriale a României „în grabă”.
lDispar conducerile Inspectoratelor de Stat în Construcţii
Elena Udrea a precizat că la ministerul pe care îl conduce s-a făcut deja o analiză a reorganizării Inspectoratului de Stat în Construcţii, unde va rămâne un inspectorat la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, iar la nivel de judeţe vor rămâne doar inspectorii. „Cele mai multe posturi care se reduc sunt de şoferi, secretare şi şefi”, urmând ca aparatul de conducere să existe doar la nivel de regiune, a adăugat Elena Udrea. „La un prim calcul, se realizează economii de câteva zeci de milioane de euro numai din cheltuieli salariale şi cu funcţionarea diverselor instituţii la nivelul judeţelor”, a susţinut ministrul Dezvoltării, care a recunoscut că „oricât de mult ne-am dori noi să facem reorganizare administrativă, dacă nu ai vot în Parlament, sigur că nu poţi”. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024 – modificări. Vârstnicii își vor reînnoi permisul de conducere mai des

Unirea Ziarul

Publicat

în

Codul rutier 2024 – modificări. Vârstnicii își vor reînnoi permisul de conducere mai des Potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, septuagenarii vor fi obligați să repete analizele medicale pentru carnet o dată la cinci ani, iar octogenarii, din doi în doi ani. Parlamentarii care au venit cu această inițiativă spun că astfel vor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea