Rămâi conectat

Actualitate

Reintegrarea socială a deţinuţilor dezbătută de specialiștii în domeniu, la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană – C.R.E.D au organizat astăzi, 5 decembrie, o întâlnire de lucru în cadrul căreia a fost elaborată strategia de inserţie pentru deţinuţii care se liberează din penitenciar. Întâlnirea a fost organizată având în vedere dezvoltarea obiectivului specific 3 din Strategia Naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2012 – 2016, fiind o acţiune derulată în colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit Asociației Filantropia Ortodoxă Alba “întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul activităţii ce vizează Elaborarea unei strategii de inserţie socială pentru deţinuţii care se liberează, din proiectul „Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de incluziune socială” – proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul este derulat în parteneriat de C.R.E.D. împreună cu ARPEGE – Action Reparatrice prestation et guidance educative, Asociaţia KELSEN, Penitenciarul Galaţi, Penitenciarul Ploieşti, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Fundaţia de Îngrijiri Comunitare, Pour La Solidarite Belgia. Acesta vizează creşterea şanselor de inserţie în comunitate şi pe piaţa muncii a 4000 de deţinuţi din regiunile Sud Muntenia, Bucureşti, Sud-Est, Centru, Nord-Vest. În cadrul proiectului sunt prevăzute cursuri de calificare CNFPA pentru deţinuţii din Penitenciarele Aiud şi Târgu Mureş. Aceştia vor fi informaţi cu privire la găsirea unui loc de muncă, minorii şi tinerii vor urma programul de conştientizare al efectelor delictelor asupra victimelor – Recto Verso, vor fi asistaţi în realizarea unui plan de reinserţie socială şi vor fi consiliaţi social şi psihologic în vederea pregătirii pentru liberare.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea