Rămâi conectat

Ştirea zilei

Refacerea USL sau unificarea dreptei. Ce spun liderii PNL, PSD, PDL şi PMP din Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Hava,Dumitrel,Atanasiu si DirzuLiderii locali Mircea Hava, Ion Dumitrel, Florin Roman, Teodor Atanasiu și Clement Negruț doresc o fuziune a partidelor de centru dreapta în care vor să includă inclusiv „firimiturile”, dar cei care vor stabili regulile jocului sunt PNL şi PDL.

De cealaltă parte a baricadei se află liderul PSD Alba Ioan Dîrzu care nu exclude varianta refacerii USL, într-un moment în care PNL se află „în derută şi distrugere”, iar de această refacere sau unificare a dreptei „depinde foarte mult ce se întâmplă în următoarea săptămână”, a precizat deputatul PSD, care a spus că interesul celor care sunt „mândri că sunt români” este ca Victor Ponta să ajungă la Cotroceni.

Liderii locali de dreapta şi-au exprimat dorinţa de unificare chiar şi în ziua alegerilor, idee susţinută şi de cei de la centru, care au venit la Alba Iulia în campania electorală. Pesediştii au spus şi în campanie că USL trăieşte arătându-se mereu nemulţumiţi de ieşirea de la guvernare a liberalilor.

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,60% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 15%, PDL cu 12,23%, independentul Mircea Diaconu cu 6,81%, UDMR cu 6,30% şi PMP cu 6,21%, potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni după-amiază, de Biroul Electoral Central.

Un calcul simplu ne arată că dacă alegerile europarlamentare au fost o simulare pentru examenul din toamnă, iar partidele de centru-dreapta doresc o „notă” mai mare, au nevoie de un candidat comun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea