„Rechinii” din Alba au omorât un traseu de transport călători esenţial pentru locuitorii din Apuseni: A devenit neprofitabil pentru firme
„Rechinii” din Alba au omorât un traseu de transport călători esenţial pentru locuitorii din Apuseni: A devenit neprofitabil pentru firme
Consiliul Judeţean Alba a reluat procedura de delegare a gestiunii serviciului public de transport judeţean de persoane pentru 55 de trasee. Printre acestea se află şi traseul Câmpeni – Alba Iulia, unul dintre cele mai importante din judeţ din punct de vedere a transportului de călători.
Circulaţia autobuzelor de la Câmpeni până la Alba Iulia a devenit neprofitabilă ca urmare a activităţii transportatorilor ilegali. Până la sfârşitul anului 2021 pe acest traseu existau trei curse zilnice.
A devenit nerentabil în special datorită ”piraţilor” care fac transport ilegal cu autoturisme, fără a fi deranjaţi de autorităţi. Când sunt organizate razii, ”rechinii” se retrag, dar revin pe traseu imediat ce poliţiştii nu mai au ca obiect verificarea şi urmărirea lor. Zeci de astfel de persoane fac transport ilegal de persoane din Alba Iulia şi până în Munţii Apuseni În prezent există doar două curse de călători dinspre Câmpeni spre Alba Iulia.
Este vorba despre traseul contractat anterior, Cugir – Alba Iulia – Câmpeni şi retur, respectiv cursa Alba Iulia – Oradea şi retur. Acestea nu sunt, însă, suficiente şi nu sunt la orele dimineţii. Locuitorii din zonă care au nevoie să ajungă la Alba Iulia la primele ore nu mai au nicio posibilitate, decât cu maşina proprie sau cu transportatorii ilegali.
Cele 55 de trasee sunt din zonele Câmpeni, Baia de Arieş, Abrud, Ocna Mureş, Aiud, Alba Iulia, Sebeş şi Blaj. Practic, este vorba despre aproape tot judeţul, transportatorii fiind interesaţi să preia până în prezent doar acele trasee care le aduc profituri însemnate. Atribuirea traseelor se va face prin utilizarea criteriului „cel mai bun raport calitate-preţ”, precum şi a factorilor de evaluare prevăzuţi în documentaţia de atribuire, factori care includ aspecte calitative, de mediu în legătură directă, obiectivă şi relevantă cu obiectul contractului.
Atribuirea se va realiza pe loturi corespunzătoare fiecărui traseu din programul de transport. Ofertele pot fi depuse de către firmele de transport interesate până la data de 11 iulie 2022. Valoarea estimată a serviciilor de transport pentru cele 55 de trasee este cuprinsă între 96,4 milioane de lei şi 106 milioane de lei.
Atribuirea traseelor se va face prin utilizarea criteriului „cel mai bun raport calitate-preţ”, precum şi a factorilor de evaluare prevăzuţi în documentaţia de atribuire, factori care includ aspecte calitative, de mediu în legătură directă, obiectivă şi relevantă cu obiectul contractului. stfel, preţul va conta în procent de maximum 25% din ofertă, la fel ca şi norma de poluare a autobuzului. Cel mai important factor de evaluare (30%) va fi vechimea medie a parcului de autobuze.
Dotarea cu aer condiţionat va conta în procent de 5%, clasificarea autobuzelor – 10%, iar utilizarea combustibililor alternativi – 5%. Aceste punctaje sunt maxime, evaluarea urmând a se face în funcţie de documentele prezentate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
VIDEO | ATAC terorist la un târg de Crăciun din Germania: 11 persoane decedate și peste 60 rănite. Un cetățean sirian a fost arestat
VIDEO | ATAC terorist la un târg de Crăciun din Germania: 11 persoane decedate și peste 60 rănite. Un cetățean sirian a fost arestat O maşină a intrat într-un grup de oameni la târgul de Crăciun din oraşul Magdeburg, în centrul Germaniei, vineri seara, relatează DPA. Poliţia l-a arestat pe şofer, potrivit unor surse guvernamentale […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Curier Județeanacum o zi
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 17 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri