Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reabilitarea unui drum forestier din Valea Prigoanei: Undă verde din partea APM Alba

Publicat

în

Reabilitarea unui drum forestier din Valea Prigoanei: Undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul “Reabilitare drum auto forestier Valea Prigoanei, UAT Șugag, jud. Alba”.

Proiectul propune reabilitarea unui drum forestier existent, fara a fi fi utilizate suprafete suplimentare de teren, folosinta actuala a terenului fiind de drum forestier.

Electrica Furnizare Discount

Infrastructura rutiera propusa prin acest proiect este in lungime de 11,27 km .

Varianta constructiva de realizare a investitiei – drum cu o banda pe toată lungimea, cu structură rutieră flexibilă:

– Terasamente de pamant executate cu excavatorul, si transportul pământului in depozite

– Terasamentele de stâncă se execută cu găuri de mînă forate manual sau mecanizat şi explodare pirotehnică. Găurile sunt în cea mai mare parte forate cu perforatorul rotativ pneumatic şi numai în condiţii speciale cu ciocanul de abataj. Adâncimea găurilor este în funcţie de grosimea stratului ce urmează a fi derocat, de 1-3m.

– Reprofilarea platformei drumului prin scarificare la adancimea de 10cm, urmată de nivelare si compactare

– Structura rutieră flexibilă din 2 straturi de 10 cm piatră spartă in amestec optimal (0-63mm), 10cm material marunt de cariera, aşezat pe o zestre proprie de piatră spartă si balast in grosime de 30cm. Piatra si balastul se procură din cariera aflată in apropriere. Drum cu o banda de circulatie si statii de incrucisare pe toată lungimea ;

– Santurile executate in teren categoria a treia pe toata lungimea, cu descarcarea in camere de cadere.

– Podeţe tubulare cu diametre de 800 mm 1000mm, 1500mm, utilizând tuburi tip METALIC, transportate pe şantier cu autovehicule specializate ; Racordarea podetelor

cu terasamentele se va face prin timpane si camera de cadere cu fundatii si elevatii din zidarie de piatra cu mortar de ciment.

– Se prevăd construirea a două podeţe dalate unul la km 1+259 cu L=3,00m, si la km 3+611 şi 4+813 cu L=4,00m, si la km 5+053,00, L=6,00m

– Ziduri de sprijin din zidărie din piatră cu mortar de ciment M100Z . Fundaţiile zidurilor sunt din beton clasa C16/20, cota de fundare sub adâncimea de îngheţ. Agregatele pentru prepararea betonului şi mortarului se vor procura din balastierele Sebeş, cu transport auto pe distanţa 75km.Lucrarile de aparari consolidari sunt reprezentate de ziduri de sprijin cu o lungime de 265m si un volum de 766 mc.

– Lucrari accesorii: parapet metalic, indicatoare de circulatie, borne kilometrice

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se va deschide circulația în acest an?

Publicat

în

Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se vadeschide circulația în acest an?

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor, în mod paradoxal, s-au mobilizat mai bine ca niciodată. În acest moment, aproape tot acest segment de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, în următoarele cinci zile lucrătoare, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, vom avea asfalt pe tot lotul.

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea, dar ea nu constituie un impediment, pentru deschiderea traficului, întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

Electrica Furnizare Discount

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea.

A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Publicat

în

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Un tânăr de 23 de ani din municipiul Aiud, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, după ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei femei și rănirea alteia.

La data de 01 martie 2020, în jurul orei 15.30, pe DN 1, în afara localității Lopadea Veche, județul Alba, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Rădești, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de un bărbat, de 58 de ani, din Aiud.

Acesta din urmă a fost proiectat ulterior în alt autoturism, care circula regulamentar din sensul opus de mers. În urma accidentului, o femeie și-a pierdut viața iar alta a fost rănită.

Electrica Furnizare Discount

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Inculpatul a declarat în mod expres că recunoaște săvârșirea infracțiunilor pentru care a fost trimis în judecată și că înțelege să fie judecat doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, pe care le cunoaște și pe care și le însușește în integralitatea lor. Totodată, acesta și-a exprimat consimțământul în sensul că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în eventualitatea în care va fi găsit vinovat.

Sentința dată de Judecătoria Aiud nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Publicat

în

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Echipajul format din Tiberiu Krizbai de la Serviciul Salvamont Alba și cățelușa sa, Yukan’na, au sărbătorit astăzi șapte ani de muncă în echipă.

„La mulți ani, Yukan’na!!! 7 ani împreună cu Tiberiu Krizbai, cu care formează unitate canină la Salvamont Alba!

Electrica Furnizare Discount

Cu o figură poznașă, lângă Yukan’na este continuatoarea seviciul canin, peste ani, Kamura!

Kamura provine din Helios (Salvamont Argeș) primul câine Salvamont din țara noastră și din Raya, brevetată la Salvamont Bacău. Vom reveni cu amănunte, Kamura având un frate, pe Haruki, aceeași generație și tot din aceiași părinți”, au transmis reprezentanții paginii de socializare Câini de avalanșă Salvamont România.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare