Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reabilitarea podului de pe drumul național DN14B, de lângă Cistei. A fost solicitat avizul din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Reabilitarea podului de pe drumul național DN14B, de lângă Cistei. A fost solicitat avizul din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru „Pod pe DN14B, km 10+950”, proiect în valoare de peste 3.000.000 de lei.

Situația existentă

Podul pe grinzi din beton precomprimat cu lungimea totală de 43,55 m, traversează pârâul Dunărița, în apropierea localităţii Cistei, judeţul Alba, pe DN 14B, la km 10+950.

Podul este construit cu oblicitate stânga, şi urmăreşte declivitatea longitudinală a drumului naţional DN 14B, la km 10+950.

Podul a fost costruit în anul 1983, se află în exploatare de 36 de ani și nu a fost consolidat sau modernizat până în prezent.

Suprastructura podului

Suprastructura podului, construită în anul 1983, era alcătuită din patru grinzi simplu rezemate, din beton precomprimat prin postîntindere, construite din tronsoane mici. Grinzile principale prezintă o secțiune transversala T cu bulb, cu înălțimea de 1,80 m, grosimea inimii de 18 cm, dispuse la 2,45 m dinstanța interax.

Grinzile principale sunt solidarizate transversal cu trei antretoaze din beton armat turnat monolit cu secțiune T, cu înălțime mai redusă cu 15 cm. Antretoazele sunt precomprimate prin postîntindere.

Situaţia proiectată

Lucrările autorizate se executa pe amplasamentul existent si in ampriza drumului.

Suprafaţa ocupata de lucrare este de 4905 mp.

Având in vedere starea avansata si gravitatea proceselor de degradare constate, se impune aplicarea cat mai rapid posibil a unor lucrări de intervenţie care sa asigure condiţii optime de exploatare in condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere pe podul amplasat pe DN14B. la km 10+950.

Valoarea investiției este de 3.376.759,10 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea