Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Reabilitarea dispensarului medical din comuna Săliștea: Licitația de aproape UN MILION de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reabilitarea dispensarului medical din comuna Săliștea: Licitația de aproape UN MILION de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Săliștea a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Execuție lucrări reabilitare dispensar medical uman, comuna Săliștea”. Valoarea totală estimată a contractului este de 940.602.17 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Clădirea propusa cu destinaţia de dispensar medical uman se desfăşoară pe un nivel P – (parter), cu dimensiunile exterioare maxime de 17.80 m x 23.20 m.

Fundaţiile sunt din beton amnat, de tipul continui, sub pereţii portanţi.

Pereţii interiori si exteriori sunt realizaţi din diafragme de zidărie, cu grosimea de 45cm, respectiv 70 cm. Pereţii exteriori vor fi placaţi cu termosistem in grosime de 15 cm.

Planşeul de peste sol se va realiza din beton armat iar planseul peste parter se va realiza din grinzi de lemn ecarisat.

Lucrări propuse

-lucrări de subzidire si camasuire fundaţii pe exterior;
-hidroizolarea fundaţiilor;
-executarea unei centuri de beton armat peste pereţii portanţi ai construcţiei;
-refacerea şarpantei din lemn si a invelitorii;
-executare buiandrugi peste golurile noi create;
-termoizolare construcţie cu termosistem conform audit energetic;
-termoizoiarea planseului peste parter;
-schimbarea pardoselilor si a tamplariei din lemn;
-refacerea tencuieloior si a finisajelor interioare-exterioare;
-reabilitarea coşurilor de fum;
-executarea unui trotuar de protecţie in jurul clădirii;
-refacerea sistemului de colectare si indepartare a apelor pluviale;
-dotarea cu echipamente si mobilier specific;
-refacerea instalaţiilor de încălzire, sanitare si electrice;
-executarea instalaţiilor privind securitatea la incendiu; instalaţii de semnalizare si detecţie, instalaţie de iluminat de siguranţa;
-executare instalaţi de curenţi slabi: supraveghere video, internet;
– executare instalaţi de ventilaţie;
-executare unei instalaţii fotovoltaice privind eficientizarea energetica a construcţiei;

Atât pentru interior cât şi pentru exterior s-au ales soluţii şi finisaje compatibile cu materialele propuse pentru sistemul structural adoptat.

– suprafeţe tencuite şi zugrăvite în culori pastel;
– pardoseli din tarkett si gresie;
– placări cu faianţă pe o înălţime de 2,1 Om G.S.;
– reţelele de instalaţii poziţionate în pereţi sau în pardoseala;

1. Oficina locală de distribuţie – încăperea în care are acces publicul, unde se face vânzarea şi eliberarea medicamentelor şi a celorlalte produse permise în farmacie.

Aceasta va avea:

• o suprafaţa de 22,35 mp. (Oficina+ Depozit)
• va fi prevăzută cu un sistem propriu de asigurare a temperaturii necesare păstrării medicamentelor în condiţiile specificate de producător şi cu dispozitive de monitorizare a condiţiilor de temperatură create;
• va avea un spaţiu destinat discuţiei confidenţiale cu pacientul afişat la loc vizibil; acesta poate fi şi biroul farmacistului şef (Oficina).
• Toate acestea vor respecta Cap III Organizarea şi funcţionarea unităţilor farmaceutice, secţiunea Farmacia comunitara, art. 18 din ORDIN Nr 444 din 25 martie 2019 pentru aprobarea Normelor privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea unităţilor farmaceutice, actualizat in 2021.

2. Cabinet medical – medicina de familie – Cabinetul medical este unitatea cu sau fără personalitate juridică, furnizoare de servicii publice, de stat sau private, de asistenţă medicală umană preventivă, curativă, de recuperare şi de urgenţă- conform ordonanţei nr.124 din 29 august 1996 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale.

Pentru a putea funcţiona conform legii, cabinetul de medicină de familie întruneşte cerinţele legate de spaţiul în care se va desfăşura întreaga activitate:

• Cabinetul de consultaţii are o suprafaţă de 16,40 mp., grupuri sanitare separate pentru pacienţi şi personal, un spaţiu de 5.55mp., C.T. pentru depozitarea şi păstrarea în condiţii optime a materialelor de curăţenie, a dezirrfectanţilor şi soluţiilor necesare igienizării spaţiului.
• Un vestiar în care medicii, asistentele şi personalul administrativ se pot schimba de hainele de stradă şi îşi pot depozita halatele şl uniformele, în suprafaţa de 2,60mp.
• Finisaje constau în vopsea lavabilă pentru pereţi, care poate fi dezinfectată şi spălată periodic.
• Pardoseala este din gresie şi tarkett, pardoseli ce nu reţin praf, murdărie, microbi şi nu numai,
• Din punct de vedere al căilor de acces există o rampă de acces pentru persoanele în scaun cu rotile sau mame cu cărucioare pentru bebeluşi.

3. Cabinet stomatologic – medicina dentara: Cabinetul reprezintă entitatea de baza, „nucleul’ oricărui furnizor de servicii medicale stomatologice.

Pentru a putea funcţiona conform legii, cabinetul stomatologic întruneşte cerinţele legate de spaţiul în care se va desfăşura întreaga activitate:

• Aprovizionarea cu apă potabilă:. Apa corespunde cerinţelor de potabilitate prevăzute de standardele în vigoare iar cabinetul este dotat cu chiuvetă racordată la apă caldă şi rece.
• Racordarea la reţeaua de canalizare a localităţii, astfel încât apele uzate nu produc poluarea apei, aerului şi solului,
• Se asigură unui microclimat corespunzător: 22-24 °C în cabinetul stomatologic, 18-20° C în sala de aşteptare,
• Se asigură iluminarea naturală şi artificială necesară desfăşurării în condiţii optime a activităţii de medicină dentară.
• Cabinetul stomatologic are o suprafaţă de 25,90 mp,, grupuri sanitare separate pentru pacienţi şi personal, un spaţiu de 5.00mp., Magazie, pentru depozitarea şi păstrarea în condiţii optime a materialelor de curăţenie, a dezinfectanţilor şi soluţiilor necesare igienizării spaţiului.
• Un vestiar în care medicii, asistentele şi personalul administrativ se pot schimba de hainele de stradă şi îşi pot depozita halatele şi uniformele, în suprafaţa de 3.80mp.
• Finisaje constau în vopsea lavabilă pentru pereţi, care poate fi dezinfectată şi spălată periodic.
• Pardoseala este din gresie şi tarkett, pardoseli ce nu reţin praf, murdărie, microbi şi nu numai,
• Din punct de vedere al căilor de acces există o rampă de acces pentru persoanele în scaun cu rotile sau mame cu cărucioare pentru bebeluşi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea