Război total Performanța Ighiu – “U” Cluj, înaintea derby-ului direct! Armando Popescu: “O prefăcătorie de doi bani, le e teamă de noi! Dacă vorbesc de organizare să se uite la meciul tur”

Război total declanșat între divizionarele terțe Performanța Ighiu și “U” Cluj, înaintea meciului direct de vineri, 30 martie, de la Ighiu. O controversă legată de arenă, iscată de de faptul că șefii de la “U” au solicitat Jandarmeriei să asigure condiţii optime pe stadionul din micuţa comună din Alba, precizând că vor fi 2000 de suporteri la meci. Jandarmeria le-a cerut organizatorilor să ia în calcul altă arenă de disputare, respectiv Stadionul “Cetate” din Alba Iulia, dar Armando Popescu, finanţatorul celor de la Ighiu, a luat foc și i-a criticat în termeni duri pe oficialii clujeni. Replica oficialilor primei clasate în Seria a 5-a nu s-a lăsat așteptată: “Noi vrem să ne protejăm echipa, staff-ul, fanii. Terenul e denivelat, vestiarele sunt dărăpănate”, a afirmat Cosmin Irimieș, vicepreședintele “șepcilor roșii”, citat de prosport.ro. Iar răspunsul lui Armando Popescu, finanțatorul grupării ighiene nu s-a lăsat așteptat, acesta răspunzând în termeni duri motivelor invocate de reprezentanții Universității Cluj.

*Armando Popescu: “Totul este o prefăcătorie de doi bani. În tur, secundul nostru a fost lovit cu o geantă în față!”

Singura afirmație reală din articol este cea a autorului articolului, legată de starea stadioanelor din liga a 3-a a fotbalului românesc. În rest totul este o prefăcătorie de doi bani!”, a precizat Armando Popescu, care a acuzat și cele petrecute în tur, la partida de pe “Cluj Arena”, amintind de episodul din final când după un atac al lui Hațieganu aspura portarului Sporea, a intervenit G. Florescu, iar jucătorii și oficialii s-au încăierat, fiind eliminați Sporea și Florescu. “Mă deranjează foarte tare afirmațiile acelui vicepreședinte care vorbește de siguranță! Desfășurarea unui meci în condiții de siguranță nu are legătură cu configurația arenei sau cu Jandarmeria, totul ține de cei 7 ani de acasă!”, a spus oficialul Performanței. “Să nu uităm de ce s-a întâmplat în tur, de încăierarea din final, când «internaționalul»  lor (nr George Florescu) face un gest golănesc, traversează terenul și îl ia de gât pe copilul din poarta noastră. În acele momente, când nervii au degenerat, antrenorul nostru secund (nr – Raul Oargă) se trezește, pe teren, lovit cu o geantă în față. Iar noi, în tribună, aflați în sectorul rezervat oaspeților am fost amenințați verbal de o persoană ce avea fularul «șepcilor roșii» la gât, iar omologii noștri de la «U» priveau episodul din spatele geamurilor de la lojă, fără să intervină! Pentru tot ce s-a întâmplat acolo, clubul organizator trebuia amendat iar terenul suspendat. Respectivele secvențe stau la dispoziția tuturor, pe internet, printr-un clik distanță”, a acuzat Armando Popescu.

Citește și: “U” Cluj, reacție la disputarea la Ighiu a derby-ului Performanța – “U” Cluj “Noi vrem să ne protejăm echipa, staff-ul, fanii. Terenul e denivelat, vestiarele sunt dărăpănate”, spune Cosmin Irimieș, vicepreședintele “șepcilor roșii”

*”Nu e vorba de siguranță, își urmăresc interesul, fără scrupule”

Armando Popescu a comparat situația de la jocul Performanța Ighiu – “U” Cluj, cu amânarea partidei din prima etapă a returului, cu CFR Cluj II, fiind pe alocuri ironic.  “Sunt câteva întrebări punctuale: vrem să știm care este motivul pentru care au amânat meciul cu CFR Cluj II, care sunt cei doi jucători prezenți la echipa națională Under 17 și câte minute jucate au la prima echipă? Li s-a propus de către CFR Cluj II să se joace pe «Cluj Arena», dar nu au dorit, oferind o explicație de doi bani, «că nu se pot simți oaspeți pe propriul stadion». Au studiat disponibilitatea terenului din «Gruia» în perioiada 11-30 martie, dar cred că ar fi mai bine să se joace în iulie-august când nu mai este fotbal în Liga a 3-a Probabil că restanța cu CFR Cluj II se joacă tot pe «CMC», fără spectatori.”, a afirmat Armando Popescu, care și-a continuat tirul acuzațiilor, unele extrem de radicale, cu trimtere directă la Cosmin Irimieș!

*”Au săpat o groapă, în care au căzut suporterii lui «U»”

Aici nu este vorba de siguranță, este vorba de urmărirea unui interes, fără scrupule. Echipa care se numește «U» Cluj, trebuie să realizezeze că este o echipă de nivelul Ligii a 3-a, că le place sau nu. Dacă ei vor să se păcălească, să o facă, pot să păcălească pe oricine, dar nu pe noi. Vorbim despre o echipă înființată acum trei ani, la inițiativa lăudabilă a suporterilor, dar nu sunt urmașii nimănui, pentru că nu s-a născut fiul moștenitor la 5 ani de la viol. Dar să nu uite că ne-au jignit acolo pe stadion cum au vrut ei, iar până acum 8-10 luni jucau pe sate și pe comune, nu le punea nimeni covoare persane și nu se spălau în jacuzzi. Dacă vroiau să facă un demers la acest joc, modalitatea normală era ca înainte de a aplela la jandarmerie, să fi dat un simplu telefon, să ia legătura cu clubul nostru și de comun acord să găsim o soluție. Așa nu au făcut altceva decât să sape o groapă în care primii care au căzut au fost suporterii lor!”, a mai menționat Armando Popescu. “Este clar că în duelul acesta noi suntem o echipă mai mică, dar am învățat lecția istoriei: «ardem culturile și otrăvim fântînile», și noi alegem locul și acela este Ighiul. Îi transmit acelui vicepreședinte că îl consider un pamflet și trebuie să îl tratăm ca atare”, a mai spus Armando Popescu.

*În retur, doar arbitrii din Cluj

Și mai am o problemă! De când a început returul, avem la fiecare meci arbitrii din Cluj. Este normal? Oare la meciul cu ei vom avea arbitrii tot din Cluj?! Oricum consider că suntem niște învingători: le este teamă de noi! Toată tevatura asta o fac pentru a forța ca meciul să se joace pe un anumit tip de teren, cât mai mare, este singura explicație plauzibilă! Că pe un teren mic, ca la Tășnad, au plecat cu coada între picioare”, a încheiat oficialul divizionarei terțe.

Dan HENEGAR

6 Comentarii

Eugen 26 martie 2018 at 13:45

Foarte adevarat Domnu Armando ceea ce ati declarat vor fi tratați la fel la IGHIU asa cum am fost noi tratati la cluj …RUSINE ” U CLUJ” PERFORMANTA IGHIU VA CASTIGA CU SIGURANTA AVEM UN LOT VALOROS !!! INCA CEVA CETATENI DIN IGHIU SI CHIAR DIN JUDET NU SE TEM DE 2000 DE CACIULI ROSII !!!

Ovi 27 martie 2018 at 9:39

Eugen, cine a zis ca trebuie ca cetățenii din Ighiu sau din județ trebuie sa se teamă de 2000 din dintre susținători „Șepcilor Roșii”. Ei vor sa meargă la meci pentru a-și susține și purta spre victorie echipă. Vedem noi cine are lot mai valoroase la finalul campionatului. Acest „domn Armando” cine este? Un fel de Gigi Becali care a ajuns sa aibă bani dar cu toată averea nu a reușit sa își cumpere și inteligenta necesara unei exprimări academice care o cere statutul de persoană publică.
A văzut cineva meciul tur sau doar după spusele acestui „domn” judecați.
El sa își vadă de echipa lui pentru ca nimeni nu are nimic cu el și cu echipa din Ighiu. Iar dacă îl deranjează faptul ca se sesizează anumite aspectele deficitare la arena din Ighiu ar face bine sa le remedieze, în primul rand pentru siguranța propriilor angajați ( componenții echipei)nu sa urle ca din gură de șarpe. Ei lasă că o să se joace la Ighiu o sa câștige „U” iar el sa continue sa facă circ și sa spună ca o întreagă constelație complotează împotriva echipei lui.
În rest numai bine tuturor „Albanezi”( nu e peiorativ) și Clujeni.

Armando 27 martie 2018 at 10:11

Armando, Armando e momentul vietii tale. Baga mare, nu te lasa, cand mai prinzi tu un moment ca sa apari in presa? Pacat ca-ti scriu povestile, cei din gruia. In rest toate bune si Haide „U”.

Sumudica 27 martie 2018 at 10:37

Oare starea de stres a lui Armando, nu cumva vine de la nuile aratate autoritatilor din Alba, pe terenul Unirea? Adica joci meciurile de acasa in casa lor si apoi le dai nui!! Cum aia nu te mai primesc si tu ai o tarla pe care pasc vacile pe post de teren de fotbal si niste colibe pe post de vestiare, e normal ca o echipa respectabila, cu suporteri la care tu vrei sa le pui la dispozitie doar 5% din capacitate, adica 25 de bilete, iti sugereaza si alte variante. La Cluj ati jucat pe Cluj Arena si ati avut conditii de liga 1, poate ati facut si voi un dus cu apa calda, v-ati facut poze prin mall si le-ati cumparat doamnelor voastre ciorapi. Pfaii…de frica ta cei de „U’ au intrat de-o luna in cantonament si Florescu e bantuit noaptea de cosmaruri :).

Gigi Becali 27 martie 2018 at 11:39

DIGI pune baaaa pa GSP-eeeee!!!!!

ighienu 27 martie 2018 at 12:05

Primaru iesta’i bolund tare mai! Io nu mai il votez sa ii fie amaru de rau.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...