“U” Cluj, reacție la disputarea la Ighiu a derby-ului Performanța – “U” Cluj “Noi vrem să ne protejăm echipa, staff-ul, fanii. Terenul e denivelat, vestiarele sunt dărăpănate”, spune Cosmin Irimieș, vicepreședintele “șepcilor roșii”

Derby-ul Seriei a 5-a din Liga 3, Performanţa Ighiu – Universitatea Cluj, candidate la promovare înLiga a 2-a, a declanşat o controversă legată de arena pe care se va disputa meciul. Şefii de la “U” au solicitat Jandarmeriei să asigure condiţii optime pe stadionul din micuţa comună din Alba. Jandarmeria le-a cerut organizatorilor să ia în calcul altă arenă de disputare, dar Armando Popescu, finanţatorul celor de la Ighiu, a luat foc și i-a criticat în termeni duri pe oficialii clujeni.

Conform unui articol publicat de www.prosport.ro, conducătorii “Şepcilor Roşii” nu au fost de acord cu desfăşurarea partidei pe stadionul din Ighiu şi au redactat o solicitare Inspectoratului de Jandarmi Alba pentru a le propune organizatorilor mutarea meciului pe o arenă care să întrunească o serie de condiţii necesare disputării unei încleştări de “totul sau nimic”. Principalul motiv invocat de oficialii lui “U” îl reprezenta prezenţa unui număr mare de fani în comuna din Alba – aproximativ 2.000! “Considerăm că amplasamentul actual al bazei din Ighiu, tribunele, vestiarele şi suprafaţa de joc, precum şi tot ceea ce presupune Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice aprobat de FRF, nu recomandă acest meci de fotbal la Ighiu”, se arată în documentul trimis de clujeni către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba.

ELIT

Contactat de ProSport, vicepreşedintele clubului “U” Cluj, Cosmin Irimieş, a dezvoltat: „Noi încercăm să ne protejăm echipa, stafful şi suporterii. Terenul este denivelat, înclinat, fără iarbă, vestiarele sunt dărăpănate! Noi am vrut ca acest meci să se desfăşoare în prezenţa suporterilor, pe un stadion care să permită un joc de calitate, în condiţii de siguranţă deplină. Jucătorii noştri, unii dintre ei cu sute de meciuri disputate în Liga 1, foşti componenţi ai naţionalei, au jucat fotbal cu zâmbetul pe buze indiferent de locul disputării meciului, singura condiţie fiind a decenţei şi a siguranţei”.

Citește și: Război total Performanța Ighiu – “U” Cluj, înaintea derby-ului direct! Armando Popescu: “O prefăcătorie de doi bani, le e teamă de noi! Dacă vorbesc de organizare să se uite la meciul tur”

În consecinţă, Jandarmeria a clasat jocul ca fiind unul cu risc ridicat şi a informat clubul Performanţa că nu poate organiza meciul de pe teren propriu cu spectatori, deoarece arena din Ighiu nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru asigurarea securităţii. În schimb, le-a fost recomandat stadionul ”Cetate” din Alba Iulia “Noi considerăm că respectul trebuie să primeze în fotbal. Ne respectăm adversarul, dar ne respectăm şi jucătorii, şi suporterii noştri. Dacă Jandarmeria nu garantează siguranţa acolo, atunci trebuie să jucăm în altă parte”, a comentat Ioan Ovidiu Sabău, manager general “U” Cluj, pentru sursa mai sus citată.

“În tur au jucat la Alba şi era perfect dacă şi în retur s-ar fi jucat acolo. Era gazon, erau condiţii. La Ighiu, nu sunt!”

Ieşirea lui Armando Popescu i-a lăsat un gust sălciu, vicelui de la U Cluj, Cosmin Irimieş, care marşează pe ideea de respect faţă de suporterii care-i susţin pe Florescu, Goga, Abrudan sau Giurgiu. “Conştienţi că suporterii adevăraţi sunt cei care ne asigură existenţa şi îi inspiră pe jucători, nu ne-am permis să manifestăm lipsă de respect faţă de ei, cu atât mai mult încăt să le punem etichete negative”, a spus oficialul clujean. Irimieş, director al Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, a continuat mutând discuţia în alt plan: „Ar trebui ca mass-media să încurajeze astfel solicitări, precum a noastră, deoarece sunt în favoarea fotbalului: stadion cu tribune, cât mai mulţi spectatori şi gazon bun, mai ales când vrei să promovezi în Liga a 2-a. În tur au jucat la Alba şi era perfect dacă şi în retur s-ar fi jucat acolo. Era gazon, erau condiţii. La Ighiu, nu sunt!

 

Dan HENEGAR

3 Comentarii

Dn 26 martie 2018 at 14:27

Sunt de acord. Dacă ești bun bate adversarul pe teren. La Ighiu sunt condiții de liga V. Oricum fără sa fiu suporter al niciunei dintre ele cred ca este diferența între cele două. Plus pentru U Cluj

Zvonescu Gligor 26 martie 2018 at 17:01

N-am inteles in ce data si la ce ora se joaca meciul!

Gica 26 martie 2018 at 18:03

Corect spus ‘daca esti bun”iar daca iti e frica faci ceea ce ai facut adica incepi sa pui bete in roate ,ceea ce va spun eu este ca din „Sepcile rosii”o sa deveniti ‘Sepcile negre”in semn de doliu dupa primul loc
Pacat aveam alte asteptari de la voi

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...