Rămâi conectat

Sport

“U” Cluj, reacție la disputarea la Ighiu a derby-ului Performanța – “U” Cluj “Noi vrem să ne protejăm echipa, staff-ul, fanii. Terenul e denivelat, vestiarele sunt dărăpănate”, spune Cosmin Irimieș, vicepreședintele “șepcilor roșii”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Derby-ul Seriei a 5-a din Liga 3, Performanţa Ighiu – Universitatea Cluj, candidate la promovare înLiga a 2-a, a declanşat o controversă legată de arena pe care se va disputa meciul. Şefii de la “U” au solicitat Jandarmeriei să asigure condiţii optime pe stadionul din micuţa comună din Alba. Jandarmeria le-a cerut organizatorilor să ia în calcul altă arenă de disputare, dar Armando Popescu, finanţatorul celor de la Ighiu, a luat foc și i-a criticat în termeni duri pe oficialii clujeni.

Conform unui articol publicat de www.prosport.ro, conducătorii “Şepcilor Roşii” nu au fost de acord cu desfăşurarea partidei pe stadionul din Ighiu şi au redactat o solicitare Inspectoratului de Jandarmi Alba pentru a le propune organizatorilor mutarea meciului pe o arenă care să întrunească o serie de condiţii necesare disputării unei încleştări de “totul sau nimic”. Principalul motiv invocat de oficialii lui “U” îl reprezenta prezenţa unui număr mare de fani în comuna din Alba – aproximativ 2.000! “Considerăm că amplasamentul actual al bazei din Ighiu, tribunele, vestiarele şi suprafaţa de joc, precum şi tot ceea ce presupune Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice aprobat de FRF, nu recomandă acest meci de fotbal la Ighiu”, se arată în documentul trimis de clujeni către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba.

Contactat de ProSport, vicepreşedintele clubului “U” Cluj, Cosmin Irimieş, a dezvoltat: „Noi încercăm să ne protejăm echipa, stafful şi suporterii. Terenul este denivelat, înclinat, fără iarbă, vestiarele sunt dărăpănate! Noi am vrut ca acest meci să se desfăşoare în prezenţa suporterilor, pe un stadion care să permită un joc de calitate, în condiţii de siguranţă deplină. Jucătorii noştri, unii dintre ei cu sute de meciuri disputate în Liga 1, foşti componenţi ai naţionalei, au jucat fotbal cu zâmbetul pe buze indiferent de locul disputării meciului, singura condiţie fiind a decenţei şi a siguranţei”.

Citește și: Război total Performanța Ighiu – “U” Cluj, înaintea derby-ului direct! Armando Popescu: “O prefăcătorie de doi bani, le e teamă de noi! Dacă vorbesc de organizare să se uite la meciul tur”

În consecinţă, Jandarmeria a clasat jocul ca fiind unul cu risc ridicat şi a informat clubul Performanţa că nu poate organiza meciul de pe teren propriu cu spectatori, deoarece arena din Ighiu nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru asigurarea securităţii. În schimb, le-a fost recomandat stadionul ”Cetate” din Alba Iulia “Noi considerăm că respectul trebuie să primeze în fotbal. Ne respectăm adversarul, dar ne respectăm şi jucătorii, şi suporterii noştri. Dacă Jandarmeria nu garantează siguranţa acolo, atunci trebuie să jucăm în altă parte”, a comentat Ioan Ovidiu Sabău, manager general “U” Cluj, pentru sursa mai sus citată.

“În tur au jucat la Alba şi era perfect dacă şi în retur s-ar fi jucat acolo. Era gazon, erau condiţii. La Ighiu, nu sunt!”

Ieşirea lui Armando Popescu i-a lăsat un gust sălciu, vicelui de la U Cluj, Cosmin Irimieş, care marşează pe ideea de respect faţă de suporterii care-i susţin pe Florescu, Goga, Abrudan sau Giurgiu. “Conştienţi că suporterii adevăraţi sunt cei care ne asigură existenţa şi îi inspiră pe jucători, nu ne-am permis să manifestăm lipsă de respect faţă de ei, cu atât mai mult încăt să le punem etichete negative”, a spus oficialul clujean. Irimieş, director al Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, a continuat mutând discuţia în alt plan: „Ar trebui ca mass-media să încurajeze astfel solicitări, precum a noastră, deoarece sunt în favoarea fotbalului: stadion cu tribune, cât mai mulţi spectatori şi gazon bun, mai ales când vrei să promovezi în Liga a 2-a. În tur au jucat la Alba şi era perfect dacă şi în retur s-ar fi jucat acolo. Era gazon, erau condiţii. La Ighiu, nu sunt!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea