Rămâi conectat

Actualitate

Raport OECC| Criză în Europa: Un milion de cazuri de cancer nu au fost diagnosticate la timp din cauza pandemiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raport OECC| Criză în Europa: Un milion de cazuri de cancer nu au fost diagnosticate la timp din cauza pandemiei

Aproape un milion de cazuri de cancer sunt în pericol să nu fie diagnosticate la timp în Europa, din cauza contextului sanitar generat de Covid-19, arată datele publicate de Organizaţia Europeană de Combatere a Cancerului. O persoană din două, care prezintă simptome de cancer, nu a primit trimitere de urgenţă pentru diagnosticare.

Un pacient din cinci diagnosticaţi cu cancer, din Europa, nu primeşte tratamentul chirurgical sau chimioterapia de care are nevoie, potrivit raportului.

Aproximativ 100 de milioane de teste de screening, necesare pentru depistarea cancerului, nu au fost efectuate, în Europa, pe durata pandemiei. Acest lucru duce la diagnosticări în faze tardive şi, implicit, la scăderea ratei de supravieţuire a pacienţilor bolnavi.

Președintele Asociației Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a declarat la Digi24 că într-o situație dificilă sunt și bolnavii din România, în urma delimitării în spitale Covid și non-Covid.

„Asta a făcut că mulți pacienți să nu mai fie diagnosticați, așa că sistemul de sănătate a fost copleșit de cazuri noi și tardive. A fost limitat accesul la diagnosticare și monitorizare.

Doar în România și Ucraina s-a făcut această delimitare. În restul Europei, spitalele și-au creat acele circuite specifice pentru bolnavii de cancer. În România am adoptat o politică greșită, ceea ce a dus la mulțime de pacienți nediagnosticați. Lipsesc 3000 de pacienți nediagnosticați doar în cancerul pulmonar, iar când vor fi diagnosticați, vor fi în fază avansată de boală.

Vom cuantifica aceste politici greșite ale Ministerului Sănătății în sute de decese”, a spus Irimia.

El a atras atenția și cu privire la lipsa tratamentelor necesare și a medicamentelor vitale care nu au alternativă terapeutică.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea