Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Raed Arafat vrea AMENZI usturătoare pentru persoanele care ignoră steagul roşu şi intră în apă, punând în pericol viața salvamarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raed Arafat vrea AMENZI usturătoare pentru persoanele care ignoră steagul roşu şi intră în apă, punând în pericol viața salvamarilor

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, vrea amendarea persoanelor care ignoră steagul roşu arborat în stațiunile de pe litoral şi care intră în apă punând în pericol viața salvamarilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Declarațiile vin după ce mai mulți turiști din Eforie Nord s-au luat la bătaie cu salvamarii, pe plajă, după ce li s-a atras atenția să nu intre în mare din cauza pericolului de înec. În urma scandalului doi turişti au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Poliția Constanța a anunțat miercuri că în acest caz a fost deschis dosar penal.

„O soluţie, dacă ajunge salvamarul la tine să te salveze pentru că ai intrat după steagul roşu fiind arborat, atunci persoana respectivă să plătească o amendă usturătoare pentru că a pus viaţa salvamarului în pericol şi pentru că a necesitat o intervenţie de salvare când steagul roşu spune să nu intre în apă”, a declarat vineri Raed Arafat.

Recent, judeţul Constanţa s-a aflat sub cod galben de vânt, iar pe litoral salvamarii au arborat steagul roşu care interzice scăldatul în mare. Din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici exista risc crescut de înec. Totuşi, oamenii au intrat în apă.

Săptămâna trecută, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, după ce s-au înecat în mare.

Amenzi usturătoare pentru cei care ignoră steagul roșu

Mulţi alții s-au aventurat în valurile care loveau violent ţărmul, iar salvamarii au alergat după turiştii care ignorau curenţii puternici. Salvatorii s-au folosit şi de noua lege, care le permite să cheme poliţişti şi jandarmi în ajutor, dar chiar și așa unii tot au ignorat avertizările.

Oamenii ascultă de sfaturile salvamarilor, în general, nu intră în marea agitată şi stau doar la mal, dar mulţi au făcut-o și de teama amenzilor.

„Astăzi nu, nu am intrat în apă, nu ne-au dat voie salvamarii. Cu toate că eu aş fi intrat, dar nu s-a putut”, a spus o turistă.

Cine nu respectă indicaţiile salvamarilor plăteşte o amendă între 500 şi 1.000 de lei.

„Intri în apă, consideri că poţi, dar în două secunde eşti la 40 de metri în larg, fără nicio şansă”, a declarat Nicu Serafim, şef salvamari Costineşti.

În cele 15 staţiuni de la malul mării sunt 440 de sectoare de plajă, dar nu fiecare are salvamari. Pe tot litoralul românesc sunt mai puţin de 300 de salvatori, potrivit sursei citate.

Iar în prezent, când sunt 200.000 de turişti la mare, înseamnă că un salvamar trebuie să aibă grijă de aproape 700 de oameni.

Sursa: gandul.ro

Foto: Facebook Primăria Constanța


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Care este cea mai mică pensie în România? Țara noastră, cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Care este cea mai mică pensie în România? Țara noastră, cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană Românii care ies la muncă după 35 de ani se pot bucura de pensie aproximativ 11 ani și 6 luni, speranța de viață din România fiind cea mai mică, adică 76.6 ani, potrivit datelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea