Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Raed Arafat, despre numărul noilor cazuri de COVID-19: „Există tendință foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Raed Arafat, despre numărul noilor cazuri de COVID-19: „Există tendință foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru”

Numărul cazurilor de COVID-19, în România, se află într-un platou, înregistrându-se o tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, însă, din păcate, numărul cazurilor de grave, la ATI sugerează că vor fi în continuare zile cu multe decese, a declarat Raed, Arfat, ședul DSU.

„Este clar că suntem deja de câteva zile la un platou. Există tendință foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru, nu putem să tragem concluzii până nu va fi un lucru consistent și până nu vedem care va fi viteza cu care va scădea numărul cazurilor noi.

Numărul de cazuri este foarte mare și în continuare va produce presiuni asupra sectorului sanitar, asupra secțiilor de Terapie Intensivă și asupra UPU.

În 22 octombrie, aveam 1848 de pacienți la ATI, acum avem 1875. Chiar dacă există un platou, totuși numărul cazurilor de ATI a crescut.

Din păcate, încă ne situăm la un număr mare de decese, astăzi având 481, în unele zile am depășit și pragul de 500 de decese. Numărul deceselor este corelat și cu numărul cazurilor din terapie intensivă, iar creșterea cazurilor din ATI poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr mare de decese”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 12.474 de cazuri noi de COVID-19 și 481 de decese, potrivit datelor Grupul de Comunicare Strategică. La ATI sunt 1.875 de pacienți infectați cu coronavirus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea