Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Punctul de pensie 2024: Ce valoare are, cu cât crește și cum se calculează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Punctul de pensie 2024: Ce valoare are, cu cât crește și cum se calculează

2024 a venit cu modificări radicale pentru români, din punct de vedere economic, inclusiv la nivel de valoare a punctului de pensie producându-se schimbări.

Citește și: Pensii 2024 | Un român care a primit salariul minim va avea aproape aceeași pensie ca unui care nu a lucrat nici măcar o zi

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 

Valoarea punctului de pensie a fost majorată în 2024

Autorităţile din România au decis, încă din toamna anului trecut, ca în 2024 să avem, practic, două creşteri ale pensiilor. Vorbim despre o creştere produse încă de la începutul anului, prin majorarea valorii punctului de pensie, şi o creştere care ar urma să survină din toamna anului 2024.

A doua majorare de pensie ar urma să vizeze în special românii care au pensii mici, iar majorarea ar urma să se facă după introducerea unei noi formule de calculare a pensiilor.

Citește și: Pensii 2024 | Majorări de peste 1.000 de lei pentru unii pensionari români. Anunțul șefului Casei de Pensii

Cu cât creşte punctul de pensie 2024

În principiu, valorea punctului de pensie 2024 a crescut cu 13,8%, respectiv de la 1.785 de lei, cât era spre sfârşitul anului trecut, până la 2.032 lei, cât ar fi în acest moment.

Majorarea pensiei prin creşterea valorii punctului de pensie a venit în ajutorul tuturor celor aproape cinci milioane de pensionari din România, indiferent de vârstă şi de valoarea pensiei.

Spunem asta pentru că, în mod normal, valoarea pensiei totale este calculată pe baza valorii punctului de pensie, astfel că toate pensiile ar fi trebuit să fie majorate din 2024.

Calcul pensie 2024

Prin majorarea valorii punctului de pensie, există calcule care ne arată că un pensionar care câştiga în jur de 2.500 de lei până spre sfârşitul anului trecut, din începutul acestui an ar urma să câştige în jur de 2.845 lei.

Pe de altă parte, rămâne de văzut ce majorări aduc recalculările din toamna lui 2024, dar şi în ce măsură ar urma să intervină impozitarea pensiilor. În mod normal, în acest moment, pensiile de peste 2.000 de lei se impozitează cu 10%, dar se ia în calcul posibilitatea ca pragul de impozitarea să crească la 3.000 de lei, respectiv pensiile de până în 3.000 de lei să fie scutite de la plata impozitării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea