Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| MERGEȚI CU ROTAR… ȘI BLAJUL VA FI BINE!

Publicat

în

Odată la patru ani vine și ora bilanțului, momentul când e bine și necesar să privim retrospectiv și să analizăm cu cât mai multă obiectivitate de unde am plecat, care au fost speranțele noastre, care au fost prioritățile noastre, cât am muncit pentru ele și ce am realizat.

Este momentul potrivit de a transmite un mesaj despre modul cum am reușit să punem Blajul înainte de toate, ducând la bun sfârșit proiectele asumate acum patru ani!

În această perioadă am consolidat realizările comunității noastre, prin finalizarea unor importante proiecte de dezvoltare durabilă, care au deschis pentru Blaj noi perspective de creștere socio-economică.

Electrica Furnizare Discount

Marile proiecte de infrastructură, investițiile în cultură, sănătate, educație și sport au făcut din Blaj și din zona Târnavelor un etalon în ceea ce privește dezvoltarea unei comunități, în care calitatea vieții a crescut de la an la an.

Dezvoltarea economică, cu Blajul locomotivă a economiei, a transformat Valea Târnavelor într-o zonă extrem de atractivă și de apreciată. Prin investițiile finalizate, prin evenimentele istorice, culturale și sportive în care Blajul a fost actor principal sau pe care le-a găzduit, Blajul și județul Alba au câștigat în imagine, atât pe plan național, cât și internațional, despre comunitatea noastră vorbindu-se la superlativ!

Cine ar fi crezut, în urmă cu câțiva ani, că „Mica Romă” – orașul din inima Transilvaniei – în fapt MARELE BLAJ va aduce atâtea satisfacții, punând Blajul și Alba pe harta lumii evenimentelor economice, culturale, spotive, spirituale…

Totul a fost posibil datorită unor oameni hotărâți în a construi viitorul pentru copiii lor, care au înțeles să nu se mulțumească cu puțin, să nu se oprească din a căuta noi oportunități pentru dezvoltarea comunității, astfel încât Blajul să devină orașul european pe care îl visează orice cetățean. Gândind la viitor, trebuie să privim la promisiunile trecutului și la modul cum le-am îndeplinit!

Pentru Blaj, cele mai importante promisiuni onorate în mandatul 2016-2020 sunt: Câmpia Libertății, Palatul Cultural, Baza de agrement din Parcul „Avram Iancu” și Bazinul de înot acoperit, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, Modernizarea și dotarea Spitalului, Reabilitarea și modernizarea unui număr de 61 de străzi, Reabilitarea Podului Veza, Modernizarea clădirii Primăriei, Grădinița de copii din zona Câmpia Libertății, Pasarela pietonală peste magistrala CFR, Puntea pietonală peste râul Târnava Mare, Târgul de animale și produse agricole, Amenajarea parcului Veza și a parcului Tiur, Modernizarea vechiului cămin cultural din Petrisat, Sala Polivalentă, Reabilitarea drumului Blaj – Flitești – Deleni – Obârșia – Tiur, Sistemul de semaforizare inteligentă, Relocarea în subteran a cablurilor de telecomunicații, Amenajarea de parcări, Contractele semnate pentru dezvoltarea Blajului, în valoare de peste 12.700.000 de euro, din fonduri europene.

Meritul obținerii acestor rezultate se datorează echipei Blajului, formată din: Blăjeni,  Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean!

Stă în puterea noastră să reușim, păstrând aceeași echipă, în care cu toții am investit încredere, știind că scopul comun este BLAJUL!

Am arătat că se poate și sunt sigur că vom rămâne împreună echipa câștigătoare pentru implementarea viitoarelor proiecte de dezvoltare ale comunității noastre.

Acestea vizează un program de investiții care nu se limitează doar la mandatul 2020-2024, ci privește perioada 2021-2027, deoarece politica de dezvoltare a Blajului trebuie corelată cu obiectivele strategice ale viitorului exercițiu financiar al fondurilor europene care a fost aprobat pentru perioada 2021-2027 de către Comisia Europeană.

Viitoarea „foaie de parcurs” în proiectul de dezvoltare al comunității noastre trebuie racordată la fondurile europene nerambursabile, iar Blajul trebuie să dețină capacitatea politică și administrativă necesară pentru a putea accesa aceste resurse financiare. Proiectele de investiții ale Blajului trebuie văzute nu ca simple întâmplări, ci urmarea unor documente strategice care certifică o voință comună și o viziune unitară de dezvoltare durabilă a comunității, capabilă să atragă în următoarea perioadă 80.000.000 de euro pentru Blaj.

Blajul și echipa formată din Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean, își asumă realizarea acestui program investițional ambițios, rămânând un model de bune practici în administrația publică locală, pentru că împreună am arătat că formăm o comunitate în care se pot realiza mari proiecte de dezvoltare!

Aveți încredere în candidații Partidului Național Liberal (P.N.L.).
Pe 27 septembrie vă îndemn să votați pentru Blaj și pentru viitorul copiilor noștri!
Votați pentru echipa câștigătoare, MERGEȚI CU ROTAR ȘI… BLAJUL VA FI BINE!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC Unirea PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

Publicitate

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza medicală.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătății. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Electrica Furnizare Discount

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni”, a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți”, a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

Citește mai mult

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare