Ziarul Unirea

Publicitate electorală| Cum a unit Regina Maria Alba lulia de Paris

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Cum a unit Regina Maria Alba lulia de Paris. În 15 octombrie 2019, de Ziua Încoronării Regilor Ferdinand şi Maria, o stradă din Paris a fost denumită dupa marea noastră regină

Toamna lui 2019 a adus multe evenimente legate de Regina Maria a României şi de rolul jucat de aceasta în istoria ţării noastre, dar şi a Europei. Dacă în luna noiembrie pe marile ecrane a fost debutul filmului artistic „Queen Marie of Romania”, iată că la Paris, în 15 octombrie 2019, ca omagiu adus marii noastre suverane pentru implicarea în Conferinţa de Pace ce a urmat Primului Război Mondial, care a debutat în urmă cu 100 de ani, o stradă de pe lângă promenada Senei va purta, începând din luna octombrie, numele ei. Aflaţi în vizită la Paris, Custodele Coroanei şi Principele Radu au participat marţi, 15 octombrie 2019, la această ceremonie de atribuire a numelui Reginei Maria a României unei străzi din capitala franceză.

Odată cu ceremoniile de la Paris s-au celebrat şi 97 de ani de la Încoronarea Regilor Ferdinand şi Maria ca suverani ai României Mari, la Catedrala Ortodoxă – Catedrala Reîntregirii Neamului – din Alba lulia, în 15 octombrie 1922. Această încoronare a însemnat debutul unei perioade de înflorire pentru România, o eră a schimburilor culturale, o eră cosmopolită a schimbării, a dezvoltării economice şi a diversităţii.

ELIT

Atunci s-au strâns la Alba lulia reprezentanţi de pe tot continentul, dar şi din Statele Unite ale Americii pentru a fi martori la Încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria. Ziua Încoronării a fost marcată la Muzeul Naţional al Unirii din Alba lulia prin vernisarea unei expoziţii dedicate regalităţii. O parte din piesele aflate în colecţiile muzeului albaiulian păstrează chipul celor care au condus destinele României în perioada 1866-1947: fotografii, litografii şi tablouri pe pânză.

Tot în Franţa, în 1922, Regina Maria a devenit imaginea colecţiei de pomade, pudră, apă de colonie şi parfum, sub numele Mon Boudoir. La 100 de ani de la Conferinţa de Pace de la Paris, parfumul Reginei Maria a fost refăcut şi urmează să fie relansat în Bucureşti. Casa de parfumuri din Franţa a cărei imagine a fost regina României până în anul 1938 a retras parfumul de pe piaţă la moartea acesteia.

Comandat de Partidul Acțiunea Națională Alba, publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, cod unic mandatar financiar 21200094