Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

PSD Alba salută intenţia Guvernului Boc de a adopta măsuri de stânga

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partidul Social Democrat Alba salută intenţia actualei puteri de a adopta o serie de măsuri de stânga menite să mai atenueze povara crizei economice, povară aflată pe umerii populaţiei. PSD va susţine aceste măsuri extrem de necesare în condiţiile în care ele nu sunt simple declaraţii lipsite de orice conţinut. Ne aşteptăm ca aceste măsuri să fie şi puse în aplicare, nu doar enunţate în acest moment dificil. Anunţarea lor în timpul vizitei delegaţiei FMI la Bucureşti reprezintă un semnal şi în legătură cu acordul pe care această instituţie l-a dat pentru punerea lor în practică.
E o veste foarte bună că bugetarii îşi vor recupera pierderile salariale înregistrate sau că pensionarii vor beneficia de venituri ceva mai mari. PSD nu poate fi împotriva unor măsuri de stânga pe care le adoptă Guvernul Boc. Aceste lucruri s-ar fi întâmplat oricum în momentul în care USL ar fi preluat guvernarea, dar dacă ele pot fi puse în practică mai devreme este cu atât mai bine. De asemenea, PSD Alba salută intenţia actualei puteri de a introduce aşa-numitul „coş de solidaritate al pensionarului”. Deşi o astfel de măsură trebuia să vină mult mai devreme, încă de la debutul crizei economice, ea este binevenită şi acum. Pensionarii au fost primii afectaţi de creşterea explozivă a preţurilor, iar eliminarea subvenţiei la căldură şi apă caldă, precum şi perspectiva introducerii sistemului de coplată în sistemul de sănătate îi va lovi şi mai tare. De aceea, o astfel de măsură este mai mult decât necesară.
PSD Alba îşi exprimă speranţa că actuala putere a înţeles importanţa unor măsuri sociale într-un moment de criză economică în care primii afectaţi sunt cei cu venituri reduse. România nu a depăşit încă momentul economic dificil şi, prin urmare, are în continuare nevoie de astfel de iniţiative de responsabilitate şi solidaritate socială.
PSD Alba sprijină deschis această abordare din partea guvernului şi o va promova atât în spaţiul public, cât şi în cadrul USL.
dr. Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea