Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Propunere: Decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

elevi-navetaPotrivit unei propuneri legislative elevii şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu își vor  putea deconta cheltuielile de transport.

Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor s-a pronunţat prin vot în favoarea acestei propuneri legislative care reglementează decontarea, pe baza unui tarif mediu naţional, transmite Mediafax.

Potrivit sursei, pentru operatorii care practică tarife mai mici sau egale cu tariful mediul naţional, nu vor exista modificări pentru nicio categorie de călători. În schimb, operatorii care practică tarife mai mari decât media naţională vor fi obligaţi ca exclusiv în cazul elevilor să aplice un tarif egal cu media naţională.

„Scopul acestei propuneri legislative este de a combate abandonul şcolar în rândul copiilor care provin din familii cu venituri mici ce nu pot acoperi cheltuielile de transport ale acestora. Măsura se va aplica doar pentru transportul elevilor. Pentru celelalte categorii de călători, vor rămâne valabile tarifele stabilite de operatorul de transport, indiferent de nivelul acestora”, a declarat deputatul Cătălina Ştefănescu, citată în comunicatul transmis Mediafax.

Adoptarea propunerii legislative va asigura accesul egal la educaţie pentru toţi elevii şi va permite Ministerului Educaţiei Naţionale să estimeze corect fondurile pentru decontarea cheltuielilor de transport. În acest fel vor putea fi prevenite disfuncţiile care există în prezent în decontarea călătoriilor pentru elevi, se mai arată în comunicat.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea