Proiectul Erasmus+ ”United in Music”, la care au participat Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia și școli din Franța, Lituania și Italia, ajunge la final

Sub egida diversității prin muzică, în perioada 1-8 aprilie 2017 are loc in Lituania a patra si ultima reuniune transnațională a profesorilor și elevilor participanți la proiectul Erasmus+ “UNITED IN MUSIC”, proiect la care au participat școli partenere din Franta, Italia, Lituania, precum si Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia.

In Lituania, Liceul Cu Program Sportiv este reprezentat  de grupul de elevi format din Fulea Andreea, Smajlovic Amela, Petric Roxana, Țigurean Giulia și Borla Denisa. Grupul este însoțit de către prof.Jurca Mirela, coordonatorul proiectului, profesor de limba engleză, precum si de prof.de muzica Popa Ovidiu.

Ca si la intalnirile precedente, desfasurate in Romania, la Liceul cu Program Sportiv, in Franta, precum si in Italia, Sardinia,programul participantilor la proiect este foarte dens.Dupa intalnirea tuturor oaspetilor din cele 4 tari partenere, la gimnaziul Azuolas, participantii vor avea intalniri informale in cadrul carora vor cunoaste mai bine tara gazda,Lituania.Cei 6 elevi romani vor continua repetitiile generale, in zilele de marti, miercuri si joi, vor intari legaturile de prietenie formate,interactionand permanent cu partenerii de proiect din celelelte 3 tari participante. Programul intalnirii cuprinde si vizite culturale, care se vor desfasura in satul Marcinkonys, avand drept scop vizitarea muzeului etnografic, in  satul Zervynos, pentru aprofundarea traditiilor locale,in Varena, un oras deosebit de pitoresc, si desigur, in Vilnius, unde vor putea descoperi castelul Trakai si vechiul turn al orasului.

Proiectul se va incheia cu sustinerea  concertului final in data de 7 aprilie, la centrul cultural din Varena . Spectacolul folcloric oferit publicului litauanian, la finele reuniunii, va aplica plenar cunoştinţele acumulate, abilităţi, competenţe, prin crearea unui proiect artistic independent şi susţinerea acestuia în faţa publicului alcătuit din colegi, profesori, părinţi și comunitatea locală, fiind astfel şi un exemplu direct de „a învăţa prin a face“, de uniune culturala, realizata prin limbajul universal al muzicii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...