Rămâi conectat

Politică Administrație

Programul Eurodyssee – primul stagiar din județul Alba merge în Italia, pentru un stagiu de 7 luni. Aplică și tu!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Marius Bărbat (foto stânga), de 26 de ani, din Blaj, este primul tânăr din județul Alba care va merge într-un stagiu profesional în străinătate prin intermediul programului Eurodyssee, derulat de Consiliul Județean Alba.

Potrivit unui comunicat remis presei de CJ Alba, “tânărul a fost selectat de regiunea Umbria din Italia să desfășoare, în perioada 2 mai – 28 noiembrie, un stagiu ca asistent pentru scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană în cadrul Centrului pentru educație vocațională din Perugia. Marius Bărbat vorbește limba engleză, este licențiat în administrație publică și are un Masterat în Administrație Publică Europeană.”

„Mă bucur că programul Eurodyssee dă deja primele roade. Astăzi am avut plăcerea de a mă întâni cu Marius Bărbat și de a discuta cu el despre acest stagiu. Mi-a spus că este o oportunitate importantă pentru el, mai ales că nu avea un loc de muncă. A aflat de program de pe Facebook și s-a convins singur că nu ai nevoie de pile sau de relații pentru a putea aplica și pentru a fi selectat să faci un stagiu în cadrul programului.

Îi doresc mult succes în acest stagiu și sper ca exemplul lui să fie urmat și de alți tineri din județul Alba.” – a spus domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Pe întreaga perioadă a stagiului, regiunea Umbria îi va acorda tânărului din județul Alba o bursă lunară în valoare de 800 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor zilnice. El va beneficia și de un curs de limba italiană de 80 de ore organizat de “Università per Stranieri” din Perugia, precum și de o serie de activități sociale și culturale organizate de regiunea Umbria, pentru a cunoaște cultura italiană.

În acest moment alte 6 candidaturi ale tinerilor din județul Alba, care au aplicat pentru stagii în rețeaua Eurodyssee, se află în analiză la regiuni din Europa.

Află AICI totul despre Programul Eurodyssee!

Ce este Antena – Biroul regional al Ansamblului Regiunilor Europene (ARE) din Alba Iulia?

Broșura Program Eurodyssee


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația municipiului Alba Iulia a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziționarea de autoturisme electrice și autoturisme hibrid plug-in. Citește și: Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea