Programul Eurodyssee – primul stagiar din județul Alba merge în Italia, pentru un stagiu de 7 luni. Aplică și tu!

stagiar program Eurodisee AlbaMarius Bărbat (foto stânga), de 26 de ani, din Blaj, este primul tânăr din județul Alba care va merge într-un stagiu profesional în străinătate prin intermediul programului Eurodyssee, derulat de Consiliul Județean Alba.

Potrivit unui comunicat remis presei de CJ Alba, “tânărul a fost selectat de regiunea Umbria din Italia să desfășoare, în perioada 2 mai – 28 noiembrie, un stagiu ca asistent pentru scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană în cadrul Centrului pentru educație vocațională din Perugia. Marius Bărbat vorbește limba engleză, este licențiat în administrație publică și are un Masterat în Administrație Publică Europeană.”

ELIT

„Mă bucur că programul Eurodyssee dă deja primele roade. Astăzi am avut plăcerea de a mă întâni cu Marius Bărbat și de a discuta cu el despre acest stagiu. Mi-a spus că este o oportunitate importantă pentru el, mai ales că nu avea un loc de muncă. A aflat de program de pe Facebook și s-a convins singur că nu ai nevoie de pile sau de relații pentru a putea aplica și pentru a fi selectat să faci un stagiu în cadrul programului.

Îi doresc mult succes în acest stagiu și sper ca exemplul lui să fie urmat și de alți tineri din județul Alba.” – a spus domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Pe întreaga perioadă a stagiului, regiunea Umbria îi va acorda tânărului din județul Alba o bursă lunară în valoare de 800 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor zilnice. El va beneficia și de un curs de limba italiană de 80 de ore organizat de “Università per Stranieri” din Perugia, precum și de o serie de activități sociale și culturale organizate de regiunea Umbria, pentru a cunoaște cultura italiană.

În acest moment alte 6 candidaturi ale tinerilor din județul Alba, care au aplicat pentru stagii în rețeaua Eurodyssee, se află în analiză la regiuni din Europa.

Află AICI totul despre Programul Eurodyssee!

Ce este Antena – Biroul regional al Ansamblului Regiunilor Europene (ARE) din Alba Iulia?

Broșura Program Eurodyssee

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

3 Comentarii

Alexandra 24 aprilie 2014 at 14:31

Buna ziua, cum se poate accesa acest program? unde trebuie trebuie trimis CV-ul?

MM 24 aprilie 2014 at 17:33

Felicitari tanarului blajan!
Si felicitari lui Florin Roman pentru ca a adus un astfel de program in judetul Alba.

cc 24 aprilie 2014 at 21:09

MM sa sti ca nu Florin Roman are meritele pt acest program ca zice el e altceva nu va mai lasati amagiti de toti

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...