Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Programul „cornul și laptele” în Alba: Elevii din județ vor primi cornuri, lapte, mere și biscuiți în valoare de peste 32 de milioane de lei în următorii 3 ani. CJ a lansat licitația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul „cornul și laptele” în Alba: Elevii din județ vor primi cornuri, lapte, mere și biscuiți în valoare de peste 32 de milioane de lei în următorii 3 ani. CJ a lansat licitația

Preșcolarii și elevii din județul Alba vor primi cornuri, lapte, mere și biscuiți, în valoare de peste 32 de milioane de lei, pentru anii şcolari 2023-2024, 2024-2025 și 2025-2026.

Consiliul Județean Alba a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru furnizarea fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate și produselor de panificație în cadrul Programului pentru școli al României în judeţul Alba, pentru anii şcolari 2023-2024, 2024-2025 și 2025-2026.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Valoarea totală estimată a contractului este de 32.081.888 lei, fără TVA.

Beneficiarii acestui program sunt preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, precum și preșcolarii și elevii incluși în învățământul special, care pot primi fructe proaspete și lapte în limita unei valori zilnice/preșcolar/elev.

Pe parcursul săptămânii, unui preșcolar sau elev i se acordă gratuit 2 porții de fructe-mere, 5 porții de lapte și 5 porții de produse de panificație (3 porții corn alternativ cu 2 porții biscuiți uscați), cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinații. Pentru asigurarea diversității, porția de fructe va fi însoțită de o porție de biscuiți uscați. iar porțiile de lapte vor fi însoțite de corn (3 zile de corn).

Dreptul de a primi produsele pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar. îl au numai preșcolarii și elevii prezenți la cursuri, precum și preșcolarii și elevii înscriși în învățământul special.

Dreptul de a primi produsele pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, îl au și preșcolarii și elevii prezenți la cursuri prin intermediul tehnologiei informației și comunicațiilor și al intemetului, conform scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor prevăzute de legislația în vigoare în situații epidemiologice naționale și aprobate în stare de alertă și urgență, precum și în cazuri de conflicte de muncă.

Produsele se vor distribuite preșcolarilor/elevilor astfel:

LUNI MARȚI MIERCURI JOI VINERI
Mere Mere
Lapte UHT Lapte UHT Lapte UHT Lapte UHT Lapte UHT
Corn Corn Corn Biscuiți uscați Biscuiți uscați

Preșcolarul/elevul prezent la cursuri poate consuma mai mult de o porție de produs în aceeași zi, ca urmare a redistribuirii produselor neconsumate din motive obiective, fără a se solicita ajutorul financiar al Uniunii Europene pentru aceste porții.

La cererea motivată a părinților, preșcolarii sau elevii care suferă de intoleranță la gluten și/sau lactoză și/sau la orice alt ingredient sau compus și/sau la orice produs distribuit sau degustat vor beneficia de produse adecvate situației acestora.

Modalitatea de distribuire a produselor preșcolarilor și elevilor prezenți la cursuri prin intermediul tehnologiei informației și comunicațiilor și al internetului, se stabilește la propunerea directorului unității de învățământ. în aceste situații, preluarea produselor se realizează de către părinți/reprezentanți legali/ocrotitori legali sau, acolo unde acest lucru este posibil, de către elevi, pe baza evidențelor de participare la cel puțin o oră de curs/zi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea