Rămâi conectat

Economie

Profesor de la ASE, despre plafonarea adaosurilor comerciale la toate produsele agro-alimentare: ”o prostie imensă care lovește în ofertă”

Ioana Neag

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesor de la ASE, despre plafonarea adaosurilor comerciale la toate produsele agro-alimentare: ”o prostie imensă care lovește în ofertă”

Profesorul universitar din cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul plafonării adaosurilor comerciale la produsele agro-alimentare de bază.

”La finalul lunii martie expiră plafonarea adaosurilor comerciale la produsele agro-alimentare de bază.

A avut un efect zero asupra prețurilor produselor agro-alimentare, dacă nu chiar contrar, mai ales în perioade cu ofertă precară cum este cea din aceste luni de iarnă-primăvară suprapuse peste sărbătorile pascale. Numai în această lună avem prețuri mai mari cu 0,81% față de luna anterioară (pe medie), creștere care se adaugă la cele din perioada anterioară.

Citește și: Profesorul universitar Cristian Păun, despre prelungirea plafonării TVA-ului: „Asta se întâmplă când nu înțelegi nicio boabă din economie”

Guvernul continuă să meargă pe această cale complet greșită și certată cu cartea de economie și cu principiile economiei de piață: va prelungi plafonarea adaosului și după 31.03.2024. Încă 3 luni. Ba mai mult, e în pregătire o LEGE a ”suveranității” produselor agro-alimentare românești prin care să fie plafonate adaosurile comerciale la TOATE produsele agro-alimentare din România. O prostie imensă care lovește în ofertă, lovește în investițiile din sector și care va adăuga un minus de competitivitate față importurile din piața unică.

Dau exemplu cărnii de porc: astăzi, din 9 kg de carne de porc consumată de o persoană, 1 kg este carne de porc locală și 8 kg este carne din import. Acum câteva luni, înainte de plafonare, era 3 kg la 6 kg de persoană (cam 30%). Acesta este efectul plafonării ”suveraniste”, a transmis Cristian Păun, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea