Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Profesorul universitar Cristian Păun, despre prelungirea plafonării TVA-ului: „Asta se întâmplă când nu înțelegi nicio boabă din economie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorul universitar Cristian Păun, despre prelungirea plafonării TVA-ului: „Asta se întâmplă când nu înțelegi nicio boabă din economie”

Profesorul universitar din cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul prelungirii plafonării cotei TVA pentru încă trei luni.

„Guvernul vrea să prelungească plafonarea cu încă trei luni a adaosului comercial (al prețurilor, de fapt) la unele alimente ”de bază” și, eventual, să extindă și mai mult lista produselor supuse plafonării. Asta cu agricultorii și transportatorii în stradă. Lovind în ei, practic.

M-am uitat pe cifrele comunicate de INS pe inflația din 2023. Cele mai mari creșteri sunt la ”detergenți” și la ”produsele de cosmetică / igienă”. Vreo 20%+.

Se confirmă ce spuneam: plafonarea adaosului la mălai a transferat acest adaos la cosmetice sau la detergenți. Per total, românul tot mai sărac este. Viața lui tot mai scumpă este. Ce iei pe mălai, dai pe hârtie igienică și săpun.

Asta se întâmplă când nu înțelegi nicio boabă din economie. Și nici nu asculți la ce îți spun cei care mai citesc și mai studiază de ceva vreme pe subiect”, a transmis Cristian Păun, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea