Rămâi conectat

Actualitate

PROBLEME pe drumurile din Alba, din cauza ploilor abundente: Recomandări din partea IPJ Alba, pentru șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PROBLEME pe drumurile din Alba, din cauza ploilor abundente: Recomandări din partea IPJ Alba, pentru șoferi

Cu ocazia intrării treptate în sezonul rece și deteriorarea condițiilor de șofat care vin „la pachet” cu acest sfârșit de lună mai ploios, IPJ Alba a transmis o serie de recomandări pentru șoferii care plănuiesc să plece la drum.

Pe arterele rutiere din județul Alba nu sunt probleme deosebite generate de precipitațiile căzute în ultimele ore. Pentru o călătorie în siguranță, în contextul precipitațiilor căzute în ultimele ore, Inspectoratul de Poliție Județean Alba vine în întâmpinarea conducătorilor auto cu câteva recomandări utilei siguranței lor:

• Înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți și echipați-vă autovehiculul corespunzător!
• În condiții dificile de trafic, circulați cu viteză redusă, păstrați distanța de siguranță în mers, pentru a putea opri în timp util și nu vă angajați în depășiri riscante!
• Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, și pe cele de ceață, în cazul apariției acestui fenomen!
• Evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea derapajelor necontrolate!
• Nu uitați că sunteți obligați să vă echipați autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!
• Asigurați-vă că instalațiile de dezaburire ale autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate!
• În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul, decât în condiții normale!
• În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul și nu blocați intersecțiile!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea