Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Problema câinilor fără stăpân din Sebeş: Un medic veterinar, dispus să pună gratuit la dispoziţia primăriei un teren

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit consilierul liberal al municipiului Sebeș, Radu Cristian, problema câinilor fără stăpân este pe cale să fie rezolvată la Sebeş. Primăria ar putea primi în folosinţă gratuită un teren pe care să fie constuit un adăpost pentru câini, în paralel urmând să fie contractate şi serviciile veterinare specifice.

Potrivit TNL Alba, “administraţia locală le-a cerut recent consilierilor locali să aprobe închirierea unui teren pentru construcţia unui adăpost cu o capacitate de 50 de locuri.

Consilierul liberal Radu Cristian a venit însă cu o propunere mult mai concretă: există un medic veterinar din oraş care este dispus să pună gratuit la dispoziţia primăriei acest teren. Mai mult, medicul a întocmit deja şi un proiect pentru „Prevenirea şi reducerea riscurilor cauzate de populaţia canină din Munincipiul Sebeş, prin activităţi legale şi măsuri eficiente”, proiect prezentat în plenul Consiliului Local Sebeş de consilierul Radu Cristian. Este un document întocmit de un specialist şi care arată că anual numărul persoanelor care au fost muşcate de câinii fără stăpân din Sebeş este de ordinul sutelor, astfel că se impune înfiinţarea unui asemenea adăpost, unde câinii prinşi pe străzi să fie duşi, ţinuţi 14 zile, iar apoi daţi spre adopţie sau eutanasiaţi.

Discuţiile cu aparatul de specialitate al primăriei au fost constructive, având în vedere că medicul veterinar este de acord să dea în folosinţă gratuită terenul pentru adăpostul de câni, iar în acest fel primăria face economii. Pe de altă parte într-o viitoare şedinţă de consiliu aleşii locali vor trebui să decidă dacă sunt de acord cu propunera consilierului Radu Cristian, precum şi cu tarifele practicate de medicul veterinar.

Indiferent cine va fi medicul care va efectua tratamentele cânilor şi va gestiona adăpostul, problema câinilor comunitari din Sebeş trebuie rezolvată rapid. Pentru că trăim într-un oraş încărcat de cultură şi civilizaţie, în care aleşii locali îi respectă pe cei care i-au ales.”

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea