Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primele plăți pentru autostrăzi din 2018. Vezi cât au primit constructorii de pe autostrada Sebeș-Turda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CNAIR a efectuat pe 13 februarie plăţi de peste 70 de milioane de lei către firmele româneşti Tehnostrade, Straco şi Euroconstruct Trading 98, către italienii de la Astaldi, Pizzarotti, Salini, dar şi către nemţii de la Geiger, conform datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al companiei.

Citește și: Autostrada Sebeş – Turda: Italienii de la Pizzarotti au început trasarea în zona nodului rutier de la Sebeș. În 10 zile, în zonă vor fi aduse și primele utilaje.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În contul lucrărilor de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, italienii de la Pizzarotti au încasat 7,37 milioane de lei. Şi italienii de la Salini au primit la rândul lor 5,42 milioane de lei, pentru lucrări la lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva.
Nemţii de la Geiger au încasat la rândul lor 1,57 milioane de lei pentru construcţia lotului Ogra – Iernut din Autostrada Transilvania.

Cea mai mare factură, de 42,29 milioane de lei, a fost decontată către Tehnostrade, firma omului de afaceri român Dorin Umbrărescu, pentru lucrări la lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva.

PLĂŢI LUCRĂRI AUTOSTRĂZI 13 FEBRUARIE

Constructor Proiect Suma (milioane de lei)
Tehnostrade Lugoj – Deva  4 42,29
Astaldi Iernut – Cheţani 11,55
Impresa Pizzarotti Sebeş – Turda 1 7,37
Salini Impregilo Lugoj – Deva 2 5,42
Geiger Ogra – Iernut 1,57
Straco Cheţani – Câmpia Turzii 1,57
Euroconstruct Trading 98 Sebeş – Turda 2 0,71

Italienii de la Astaldi au încasat la rândul lor 11,55 milioane de lei pentru lucrări la lotul Iernut – Cheţani din Autostrada Transilvania.

O sumă similară a încasat şi firma românească Straco Grup pentru lucrări la lotul Cheţani – Câmpia Turzii, situat tot în cadrul Autostrăzii Transilvania.

Citește și: Autostrada Sebeş – Turda, nodul rutier Sebeș: a primit autorizaţie de construire

CNAIR a mai decontat o factură de 708.770 lei firmei româneşti Euroconstruct Trading 98, pentru lucrări la lotul 2 al Autostrada Sebeş – Turda, unde mai lucrează cu grecii de la Aktor.

Pe lângă autostrăzi, CNAIR a mai decontat anul acesta peste 10 milioane de lei şi pentru lucrări de modernizare a drumurilor naţionale. Printre constructorii care au beneficiat de aceste plăţi se numără spaniolii de la Azvi, pentru lucrări pe DN76 Ştei – Beiuş şi DN73 Piteşti – Câmpulung – Braşov şi constructorul italian Chirulli Andrea, pentru lucrări la Centura Braşov.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea