Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primarul din Câmpeni, scrisoare către Ministrul Educației: ”Solicităm deschiderea școlilor și grădinițelor. Trebuie găsită o soluție acum, când încă mai este timp de a pregăti sălile de clasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul orașului Câmpeni, Călin Ioan Andreș, a postat pe rețeaua de socilaizare facebook o scrisoare adresată Ministrului Educației, Monica Anisie, prin care solicită redeschiderea școlilor și grădinițelor și găsirea cât mai urgent a unei soluții pentru a putea pregăti din timp sălile de clasă.

Edilul își arată îngrijorarea alături de părinții copiilor, dar și de dascălii din oraș, aceștia fiin d de părere că formarea elevilor se face cel mai bine în cadrul școlilor, prin interacțiunea directă dintre profesor și învățăcel și nu în fața unui telefon, tablete sau calculator.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Redăm mai jos textul integral al scrisorii:

”Stimată doamnă Ministru Monica Anisie,

Îngrijorarea pe care o simțim în această perioadă referitoare la deschiderea școlilor ne preocupă atât pe noi, autoritățile locale, cât și pe cei implicați în actul educațional, fie elevi sau profesori. Am tot așteptat să vedem cum va decurge situația și care sunt soluțiile pe care le doriți să le propuneți. Nu este nimic definitiv, vedem scenarii, dar nimic concret.

Timpul trece și părinții, elevii și cadrele didactice nu pot să-si întocmească un program conform normelor propuse de Ministerul Educației și a metodologiei. Trebuie luate urgent măsuri pentru a începe școala și trebuie găsite metode corecte pentru a le permite elevilor și profesorilor să se întoarcă în locul unde, prin educație se formează oameni și caractere. Formarea elevilor și valorificarea cunoștințelor trebuie să aibă loc într-o instituție de învățământ, sub atenta observație și îndrumare a dascălului.

Școlile din Câmpeni, prin doamnele director de la toate instituțiile de învățământ, indiferent de nivel, solicită deschiderea școlilor/grădinițelor, respectând normele impuse de pandemie și regulile igienico-sanitare. Școlile noastre pot suporta distanțarea fizică prin sălile mari de clasă, iar dacă, în anumite cazuri, vor fi anumite impedimente, vom găsi soluții împreună. Este foarte important să îi protejăm pe toți implicați, astfel încât să avem apoi și rezultate favorabile.

Personal, eu consider că elevii trebuie să învețe într-o școală, având la îndemână instrumentele necesare de învățare și nu acasă, în fața unui laptop/telefon sau a unei tablete. Mijloacele de transmitere a informației trebuie să vină în mod direct de la profesor către elev, prin dialog și nu prin intermediul acelor platforme sau resurse educaționale online.

Primesc multe solicitări de la părinți îngrijorați de cum vor arăta și cum vor decurge orele din septembrie. Dacă aceștia vor merge la serviciu, copiii, mai ales cei micuți, nu pot rămâne nesupravegheați acasă. Trebuie găsită o soluție acum, când încă mai este timp de a pregăti sălile de clasă.

Urmează să solicit Consiliului Local Câmpeni o rectificare bugetară pentru ca toate instituțiile de învățământ să primească bani în gestionarea situației, dar și pentru siguranța igienico-sanitara a elevilor, cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar. Sper ca răspunsul domnilor consilieri să fie unul pozitiv, nu este cazul răfuielilor politice atunci când viitorul copiilor este adus în discuție.

Pe raza localității Câmpeni nu au fost înregistrate cazuri de virus COVID-19 (doar 4 din martie 2020), iar acest lucru pe lângă faptul că mă bucură, mă face să cred că și restricțiile pe care le-am solicitat în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, de-asemenea și a faptului că s-a făcut o dezinfecție regulată a străzilor și a scărilor de bloc, toate acestea au contribuit la bunul mers prin care am controlat situația și am protejat cetățenii. Responsabilitatea cetățenilor s-a văzut, fiecare a avut grijă de cei dragi și i-a protejat în cel mai bun mod posibil. Continuăm să fim precauți, virusul există, avem grijă atunci când mergem în locații aglomerate sau în spații comerciale, purtăm mască și respectăm distanțarea fizică.

Mulțumesc pentru înțelegere și amabilitate.

Primarul orașului Câmpeni,
Ioan Călin Andreș”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea