Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Primăriile – atenţionate să ia măsuri pentru igienizarea cursurilor de apă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În ultima perioadă s-a constatat prezenţa în cursurile de apă, în jurul lacurilor de acumulare şi în zonele de protecţie a acestora, a deşeurilor menajere, vegetale, agricole, forestiere şi chiar industriale. Fenomenul s-a accentuat mai ales în localităţile din Apuseni. Au apărut cantităţi mari de ambalaje de hârtie, PET-uri, recipiente de aluminiu, deşeuri agricole şi forestiere, mase plastice şi chiar obiecte de uz casnic care sunt aruncate în râuri sau pe malul lor şi în lacurile naturale sau artificiale. Prin intermediul apelor de suprafaţă se transportă cantităţi importante de reziduuri rezultate din activitatea comunităţilor. Fenomenul s-a acutizat în special în zonele rurale, unde modul de implementare a regimului deşeurilor este greoi.
Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş, în subordinea căreia se află şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, susţine că autorităţile publice locale sunt direct responsabile de desfiinţarea depozitelor ilegale şi neorganizate de deşeuri aflate în imediata vecinătate a cursurilor sau acumulărilor de apă şi de menţinerea curăţeniei (igienizare) pe malurile şi în albiile cursurilor de apă. Aceste aspecte sunt reglementate de OUG 21/2002, art. 8, lit. c şi k (Legea nr. 515 din 2002) privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale. Reprezentanţii Administraţiei Apelor atenţionează primăriile să ia măsuri care vizează: desfiinţarea depozitelor ilegale şi necontrolate, organizarea serviciului public de salubritate, elaborarea programelor proprii de igienizare, care să cuprindă lucrări necesare pentru asigurarea stării de curăţenie corespunzătoare pe cursurile de apă din arealul administrat, conştientizarea agenţilor economici şi a cetăţenilor în privinţa efectului negativ al depozitării necorespunzătoare a gunoaielor şi informarea acestora în legătură cu zonele organizate pentru stocare. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea