Primăria Ciugud modernizează sistemul de iluminat stradal din Şeuşa cu 100.000 de euro

Primăria Ciugud se pregătește să investească peste 100.000 de euro în modernizarea iluminatului stradal din cel mai mare sat aparținător, Șeușa.

Recent a fost lansată licitația de atribuire a contractului în valoare de 508.646 de lei, TVA inclus, pentru execuția lucrărilor aferente proiectului ”Modernizare iluminat public și realizare infrastructură curenți slabi pe strada Principală din satul Șeușa, comuna Ciugud”.

Conform proiectului tehnic, lucrarea presupune înlocuirea completă a lămpilor existente cu lămpi cu tehnologie LED și montarea acestora pe stâlpi noi de metal de iluminat public, cu garanție corespunzătoare. Pentru asigurarea iluminatului public pe strada Principală din Șeușa se vor monta 32 de stâlpi metalici zincați cu înălțime de 8 metri.

Va fi montat și un sistem de telegestiune cu rol de monitorizare, control și comandă de la distanță a aparatelor de iluminat, într-un mod facil, pentru a permite efectuarea de intervenții prompte în caz de defecțiuni, dar și reducerea costurilor aferente consumului de energie electrică și a mentenanței sistemului de iluminat public.

În prezent, satul Șeușa deține un sistem de iluminat public ineficient bazat pe lămpi fluorescente, iar distanțele dintre corpurile de iluminat sunt mari, astfel că pe suprafața carosabilă nu se obține un nivel de iluminat conform standardelor. Ca urmare, se propune modernizarea sistemului de iluminat public existent cât și realizarea infrastructurii (canalizație) pentru montajul rețelelor de curenți slabi în subteran. Banii sunt asigurați din bugetul comunei Ciugud.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...