Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Ciugud modernizează sistemul de iluminat stradal din Şeuşa cu 100.000 de euro

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Ciugud se pregătește să investească peste 100.000 de euro în modernizarea iluminatului stradal din cel mai mare sat aparținător, Șeușa.

Recent a fost lansată licitația de atribuire a contractului în valoare de 508.646 de lei, TVA inclus, pentru execuția lucrărilor aferente proiectului ”Modernizare iluminat public și realizare infrastructură curenți slabi pe strada Principală din satul Șeușa, comuna Ciugud”.

Conform proiectului tehnic, lucrarea presupune înlocuirea completă a lămpilor existente cu lămpi cu tehnologie LED și montarea acestora pe stâlpi noi de metal de iluminat public, cu garanție corespunzătoare. Pentru asigurarea iluminatului public pe strada Principală din Șeușa se vor monta 32 de stâlpi metalici zincați cu înălțime de 8 metri.

Va fi montat și un sistem de telegestiune cu rol de monitorizare, control și comandă de la distanță a aparatelor de iluminat, într-un mod facil, pentru a permite efectuarea de intervenții prompte în caz de defecțiuni, dar și reducerea costurilor aferente consumului de energie electrică și a mentenanței sistemului de iluminat public.

În prezent, satul Șeușa deține un sistem de iluminat public ineficient bazat pe lămpi fluorescente, iar distanțele dintre corpurile de iluminat sunt mari, astfel că pe suprafața carosabilă nu se obține un nivel de iluminat conform standardelor. Ca urmare, se propune modernizarea sistemului de iluminat public existent cât și realizarea infrastructurii (canalizație) pentru montajul rețelelor de curenți slabi în subteran. Banii sunt asigurați din bugetul comunei Ciugud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea