Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia pierde prima rundă cu CNCD și rămâne cu amenda pentru discriminarea persoanele cu dizabilităţi locomotorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 22 iulie, Primăria Alba Iulia și primarul municipiului au fost amendați cu suma de 2.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru neasigurarea condiţiilor de transport în comun pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

Administrația locală a contestat atunci decizia CNCD, considerând-o nejustificată, însă în luna noiembrie de Curtea de Apel a respins acţiunea civilă promovată de Primăria Alba Iulia, scrie adevărul.ro. Ulterior, în decembrie a.c. soluţia Curții a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care urmează să aibă ultimul cuvânt în această speță.

Purtătorul de cuvânt al administrației locale, Mihai Coșer, declara în 22 iulie că decizia CNCD vine în contextul în care condițiille privind transportul public de persoane în Alba Iulia sunt printre cele mai bune din țară. Acesta a precizat că din cele 42 de autobuze ale STP care deservesc transportul public, 37 sunt dotate cu rampe pentru persoanele cu dizabilită și doar 5 dintre ele, care nu sunt utilizate în mod curent, nu au aceste rampe.

Reamintim că CNCD a aplicat sancțiuni similare tuturor primăriilor reşedinţă de judeţ, cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei, mai puţin orașele Sibiu şi Miercurea Ciuc, unde s-a constatat că toate mijloacele de transport în comun sunt dotate corespunzător.

Potrivit CNCD, printre primăriile care nu asigură facilităţi nici măcar pe două treimi din mijloacele de transport în comun sunt: Bucureşti, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Baia-Mare, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu- Severin, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Oradea, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Reşiţa, Satu-Mare, Slatina, Târgovişte, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Tulcea, Vaslui şi Zalău. Primarii tuturor acestor oraşe au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei.

CNCD nu a aplicat însă o astfel de sancțiune operatorilor intrajudețeni de transport, care se supun aceleiași legislații., în condițiile în care foarte puține dintre autocarele cu care desfășoară transportul de persoane sunt dotate cu rampe speciale de acces destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea