Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prima didactică 2023: Pentru justificarea celor 450 de lei profesorii nu trebuie să mai facă un referat. Cum se procedează în schimb

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima didactică 2023: Pentru justificarea celor 450 de lei profesorii nu trebuie să mai facă un referat. Cum se procedează în schimb

Pentru a justifica suma de 450 de lei din prima de carieră didactică, profesorii nu mai sunt obligați să elaboreze un referat, ci trebuie să completeze doar o declarație pe propria răspundere cu privire la corelarea dintre produsul/serviciul achiziționat și „nevoia didactică individuală specifică”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aceasta este noua prevedere conform Ordinului nr. 5.740 emis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pe data de 3 noiembrie 2023, și publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: Examenul de titularizare 2024: Proba scrisă are loc pe 17 iulie! Calendar

Acest ordin, apărut marți seara, aduce modificări la Ordinul nr. 3.956 din 18 octombrie 2023, care stipula inițial obligativitatea profesorilor de a redacta un referat privind corelarea dintre produsul/serviciul achiziționat și „nevoia didactică individuală specifică”. În urma ajustărilor, profesorii nu vor mai fi supuși acestui proces, ci vor completa o simplă declarație pe proprie răspundere.

Se reamintește că 30% din prima de 1.500 de lei, adică 450 de lei, este destinată acoperirii nevoilor didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.

Înainte de această schimbare, profesorii erau obligați să elaboreze un referat pentru a justifica modul în care produsul/serviciul achiziționat corespunde „nevoii didactice individuale specifice”. Odată cu noile modificări, aceștia au acum responsabilitatea de a completa o declarație pe proprie răspundere, eliminând astfel formalitățile legate de referat.

Cadrele didactice care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 au trebuit să primească prima de carieră didactică de 1.500 de lei în luna octombrie, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 58 din 12 iunie 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura

Bogdan Ilea

Publicat

în

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura Taxa pe lux nu se va implementa până în toamnă. Statul a realizat că nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valorea impozabilă.  Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea