Prima didactică 2023: Pentru justificarea celor 450 de lei profesorii nu trebuie să mai facă un referat. Cum se procedează în schimb
Prima didactică 2023: Pentru justificarea celor 450 de lei profesorii nu trebuie să mai facă un referat. Cum se procedează în schimb
Pentru a justifica suma de 450 de lei din prima de carieră didactică, profesorii nu mai sunt obligați să elaboreze un referat, ci trebuie să completeze doar o declarație pe propria răspundere cu privire la corelarea dintre produsul/serviciul achiziționat și „nevoia didactică individuală specifică”.
Aceasta este noua prevedere conform Ordinului nr. 5.740 emis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pe data de 3 noiembrie 2023, și publicat în Monitorul Oficial.
Acest ordin, apărut marți seara, aduce modificări la Ordinul nr. 3.956 din 18 octombrie 2023, care stipula inițial obligativitatea profesorilor de a redacta un referat privind corelarea dintre produsul/serviciul achiziționat și „nevoia didactică individuală specifică”. În urma ajustărilor, profesorii nu vor mai fi supuși acestui proces, ci vor completa o simplă declarație pe proprie răspundere.
Se reamintește că 30% din prima de 1.500 de lei, adică 450 de lei, este destinată acoperirii nevoilor didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.
Înainte de această schimbare, profesorii erau obligați să elaboreze un referat pentru a justifica modul în care produsul/serviciul achiziționat corespunde „nevoii didactice individuale specifice”. Odată cu noile modificări, aceștia au acum responsabilitatea de a completa o declarație pe proprie răspundere, eliminând astfel formalitățile legate de referat.
Cadrele didactice care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 au trebuit să primească prima de carieră didactică de 1.500 de lei în luna octombrie, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 58 din 12 iunie 2023.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariul minim crește din 1 ianuarie 2025: Cât va fi salariului minim european și ce modificări apar
Salariul minim crește din 1 ianuarie 2025: Cât va fi salariului minim european și ce modificări apar Plenul Senatului a adoptat, luni, 7 octombrie 2024, cu 99 de voturi ‘pentru’ și 3 abțineri, proiectul de lege al Guvernului privind salariul minim adecvat (salariul minim european). Legea de modificare a Codului Muncii urmează să fie transmisă […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025 și în următorii ani – calendar
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
6 octombrie: Sfântul Apostol Toma, patronul arhitecţilor, zidarilor şi al pietrarilor, dar și ocrotitorul întârziaților
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
5 octombrie 1918: Declaraţia de independenţă a Transilvaniei este citită în Parlamentul ungar de la Budapesta de Alexandru Vaida-Voievod
-
Opinii - Comentariiacum o zi
7 octombrie: Ziua internațională a muncii decente. Cum s-a „născut” acest concept și cum a ajuns să fie sărbătorit
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei sărbătorită în întreaga lume