Ziarul Unirea
 

Prima decizie a instanței: Închisoare cu amânarea executării pentru 15 persoane din Alba acuzate de furt şi tăiere ilegală de arbori

Judecătoria Alba Iulia a pronunțat prima decizie într-un dosar de tăiere ilegală și furt de arbori în care sunt judecate 15 persoane din zona comunei Vințu de Jos.

Instanța a hotărât, în 22 mai 2018, condamnarea inculpaților la pedepse între 8 luni și 1 an și două luni de închisoare, cu amânarea aplicării pe o perioadă de 2 ani. Dosarul a fost trimis în judecată în urmă cu 1 an de zile. Părți vătămate în dosar sunt mai multe persoane fizice, Composesoratul Valea Goblii, Primăria Vințu de Jos și ANAF.

Şase dintre inculpaţi sunt judecaţi pentru ambele infracţiuni, în timp ce restul de nouă sunt acuzaţi doar de tăiere de arbori fără drept. ”În perioada 2008-2013, inculpaţii au tăiat fără drept un număr de 217 arbori de diferite esenţe, cu un volum total de aproximativ 80 mc, din pădurile aparţinând mai multor persoane vătămate, situate pe raza comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba.

În urma activităţilor infracţionale ale inculpaţilor a rezultat un prejudiciu total prin tăiere de circa 11.000 de lei, fără TVA, şi un prejudiciu total produs prin furt de circa 6.000 de lei”, se afirmă în rechizitoriul procurorilor. M. Adrian, B. Nicolae și C. Costin au primit fiecare câte 1 an și două luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei; C. Ioan, N. Iosif, P. Nicolae, A. Ilie Gheorghe, A. Alin Nicoale, A. Dănil, A. Gheorghe și C. Nicolae au fost condamnați la câte 8 luni, cu amânarea aplicării pedepsei, iar în cazul inculpaților A. Savu, F. Nicoale, M. Ioan Adrian și M. Andrei Nicolae s-au decis pedepse de câte 6 luni, tot cu amânarea aplicării acestora. Instanța a constatat că Primăria Vințu de Jos a recuperat prejudiciul și nu s-a constituit parte civilă. Inculpații au fost obligați să plătească circa 13.200 de lei către ANAF.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

minareala 31 mai 2018 at 14:32

Daca tot nu face nimeni puscarie taind padurile, oare nu bate la ochi ca toti sunt pe o mana ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...