Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Președintele ANOSR, cugireanul Vlad Cherecheș, critică ”Sinteza” lui Gâdea: ”Am asistat la un delir incredibil; Îmi pare rău că n-am plecat din emisiune”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Alianței Naționale a Organizaților Studențești din România, cugireanul Vlad Cherecheș, descrie în termeni duri experiența trăită duminică seara, la emisiunea lui Mihai Gâdea – Sinteza Zilei – de la Antena 3.

Vlad Chereches1Acesta spune că a asistat la un delir incredibil în care a primit cuvântul de trei ori, fiind de două ori întrerupt, și regretă că nu a plecat din emisiune, așa cum a intenţionat de mai multe ori.

Redăm mesajul postat de președintele ANOSR pe Facebook.

”Am fost în seara asta la Sinteza Zilei, emisiunea lui Mihai Gâdea. Deși multă lume m-a sfătuit să nu merg, am acceptat, având experiențe relativ pozitive cu Antena 3 în ultima perioadă (luni am fost la Subiectiv cu Razvan Dumitrescu, unde deși am primit întrebări pe lângă domeniul meu de activitate și evident direcționate ca să mă prindă cu ceva, am fost lăsat să vorbesc, să argumentez și să-mi transmit ideile, și sâmbătă la Dincolo de Ştiri cu Cristina Ţopescu, unde a fost o experiență excelentă și, deși am fost nevoiți să modificăm puțin tema emisiunii și să discutăm și despre atentatele de la Paris, am putut în partea a doua a emisiunii să transmit toate ideile legate de educație și reforma electorală, am fost lăsat să vorbesc și să argumentez și n-am simțit niciun moment că cineva pândește vreo gafă a mea).

De data asta am asistat la un delir incredibil în direct, unde propunerea pentru ministerul justiției, Cristina Guseth, a fost înfierată de la un capăt la altul (da, și mie mi se pare nefiresc că un potențial ministru al justiției nu are studii în drept, dar nu mă pot pronunța despre competența ei), unde guvernul Ponta a fost jelit și unde s-a încercat permanent să se inducă ideea că „tinerii frumoși și liberi” care au ieșit în stradă au fost manipulați și unicul lor scop a fost să dărâme guvernul Ponta. Plus o serie de telespectatori intrați în direct prin telefon, aleși „pe sprânceană”, care transmiteau la unison aceleași mesaje.

Am primit cuvântul să vorbesc de 3 ori, iar de 2 ori am fost întrerupt de Gâdea sau Ciuvică. N-am fost lăsat să argumentez. Orice aș fi spus, nu conta, ei țineau doar placa lor. N-am vrut să vorbesc peste ei, am încercact să fiu cu bun simț, așa cum a fost educat… Am încercat să transmit niște mesaje clare legat de motivele pentru care oamenii au ieșit în stradă, despre ce așteptări avem de la noul guvern, despre reforma electorală absolut necesară dacă vrem să schimbăm clasa politică. nu știu cât s-a înțeles. Mi-ar fi plăcut să vorbesc despre educație, cum îmi propusesem. N-am avut cum… Asta nu e presă… Ăsta e circ.

Oamenii n-au ieșit în stradă să-l dea jos pe Ponta și guvernul lui. El oricum trebuia să fi plecat de când s-a arătat că și-a plagiat doctoratul. Oamenii au ieșit în stradă ca să schimbe modul prin care e condusă țara asta, să schimbă modul în care se face politică, să schimbe modul în care funcționează administrația acestei țări. De-asta oamenii au rămas în stradă și după ce Ponta a plecat.

Vreau să-mi cer scuze celor care s-au uitat la Antena 3 doar pentru că știau că eu sunt acolo și care au fost nevoiți să asiste la tot acest delir! Îmi pare rău că n-am fost mai hotărât și n-am plecat din emisiune, așa cum am avut de mai multe ori intenția…

În rest, continuăm lupta! Transmitem mesajul nostru pe toate căile posibile! Și cred, mai mult ca niciodată, că avem nevoie în primul rând de EDUCAȚIE! Pentru a ne asigura că nimeni nu poată să fie manipulat de astfel de diversiuni, pentru a ne asigura că fiecare persoană trece prin filtrul gândirii ideile aruncate de oameni care se numesc jurnaliști”. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea