Rămâi conectat

Ştirea zilei

Preotul George Remete îşi prezintă cartea premiată de Academia Română

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 9 aprilie 2011, la ora 14.00, la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în aula mică, va avea loc prezentarea cărţii „Cunoaşterea prin tăcere”, ediţia a III-a, revizuită, scrisă de preotul prof. univ. dr. George Remete. Suntem bucuroşi că putem vesti reeditarea acestei lucrări valoroase, de referinţă scrisă de părintele George Remete şi premiată de Academia Română în decembrie 2006. Cel mai important premiu pe care îl poate primi o carte valoroasă în România este Premiul Academiei Române.
Excelenţa Sa, academician Zoe Dumitrescu – Buşulenga scria despre „Cunoaşterea prin tăcere” în revista „Academica” a Academiei Române că este „o carte cum nu se mai scrie astăzi… mărturisind ani şi ani de lecturi şi de gândire (din partea autorului), la un nivel pe care nu ştiu câţi îl mai ating. O carte de informaţie culturală bogată şi de învăţătură… Nu avem cuvinte să-i mulţumim părintelui profesor George Remete” (nr. 46, ian. 2006)
De asemenea, academicianul Gheorghe Vlăduţescu aprecia în 2007 la Mogoşoaia: „Eu cred că după „Teologia Dogmatică Ortodoxă” a părintelui Stăniloaie, această carte „Cunoaşterea prin tăcere” a părintelui Remete este a doua mare carte a teologiei româneşti”. Este important să ne amintim că prof. univ. dr. George Remete este preot paroh al parohiei „Mihail Kogălniceanu” din Sebeş, că această parohie s-a înfiinţat la venirea domniei sale când a început şi construirea bisericii, care s-a sfinţit la 24 octombrie 2010 de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei. Părintele George Remete este teolog, predă dogmatica în calitatea sa de profesor universitar, iar din anul 2009 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. La lansarea propriului volum, „Poezii”, spunea că „poetul nu-l inventează pe Dumnezeu, căci Dumnezeu l-a inventat pe poet. Destinul lui este să se împlinească întru Dumnezeu, aceasta este arta”. Prof.univ.dr. George Remete a tradus în limba română poemele lui Rabindranath Tagore din volumul „Ofranda lirică Gitanjali”, traducere apreciată de specialişti. Sanscritologul dr. George Anca (Bucureşti) aprecia că „părintele George Remete a tradus cu credinţă şi cu har al cuvântului… această traducere nu e o simplă versificaţie, ci o regăsire a sunetului, a adresabilităţii faţă de Divin şi aceasta este o noutate”. În decembrie 2010, preotul prof.univ.dr. George Remete şi-a lansat lucrarea „Martin Heidegger între fenomenologie şi teologie. Aşa cum domnia sa argumenta, lucrarea este „o introducere privind raportarea lui Heidegger la teologie” şi este prima lucrare de acest fel în bibliografia românească, lucrare ce face legătura între gândirea filosofică şi cea teologică în lumea românească”.
Editura „Reîntregirea” a răspuns necesităţii impetuoase de a reedita cartea „Cunoaşterea prin tăcere” şi vă îndemnăm cu toată convingerea să citiţi cartea, iar pentru a o achiziţiona vă invităm să participaţi la prezentarea ce va avea loc sâmbătă, 9 aprilie 2011, ora 14.00.
Eva HANĂŞ, institutor, Sebeş


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Fiii satului s-au întors după 20 ani la Tărtăria, localitatea unde au fost descoperite tăblițele cu cel mai vechi scris din lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Fiii satului s-au întors după 20 ani la Tărtăria, localitatea unde au fost descoperite tăblițele cu cel mai vechi scris din lume

După 20 de ani, fiii satului Tărtăria, localitatea din județul Alba unde au fost descoperite tăblițele cu cel mai vechi scris din lume, s-au întors în satul natal, cu dor și drag de meleagurile natale, dar și cu bucurie și emoția reântâlnirii.

La eveniment au participat atât reprezentanți din administrația locală, cât și județeană. Au fost prezenți Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, Nicolae Albu, Prefectul județului Alba, deputatul Florin Roman, Visarion Hăprian, primarul comunei Daia Română, dar și  Ghiță Ninuț, viceprimarul comunei Săliștea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sărbătoarea a început sâmbătă, 23 septembrie 2023 de la ora 17.00, în curtea școlii cu discotecă în aer liber și un pahar de vorbă la cort.

Duminică 24 septembrie 2023 de la ora 11,30 la monumentul eroilor din Tărtăria s-a ținut o slujbă religioasă urmată de cântece patriotice interpretate de fanfara județului Alba, urmată de acordarea de distincții și titlul de cetățean de onoare al comunei Săliștea.

Au primit premii de excelență profesor Adriana Bota, educatoare Liana Muntean, asistent medical Zoica Munteanu, preot Gheorghe Marin, profesor Nicolae Muntean, fostul primar al comunei Săliștea Ioan Muntean, inginer agronom Nicolae Sântea. Profesorul Ioan Ursu a primit distincția de cetățean de onoare al comunei Săliștea.

A urmat un spectacol folcloric susținut de ansambluri și interpreți de muzică populară, iar ziua se va termina cu un foc de artificii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Tânăr de 23 de ani, din Sebeș, cercetat de polițiști: Ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr de 23 de ani, din Sebeș, este cercetat de polițiști după ce ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 23 septembrie 2023, în jurul orei 20.40, în timp ce acționau pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș, polițiștii rutieri din Sebeș au oprit, pentru control, un autoturism care era condus de un tânăr de 23 de ani, din Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Un tânăr din Alba Iulia a prădat un magazin din oraș, în două nopți și a sustras mai multe bunuri: A fost reținut pentru furt calificat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr din Alba Iulia a prădat un magazin din oraș, în două nopți și a sustras mai multe bunuri. A fost reținut de polițiști pentru furt calificat.

La data de 22 septembrie 2023, polițiștii de investigații criminale din carul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat un tânăr de 26 de ani, din municipiul Alba Iulia, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, în seara zilei de 12 septembrie 2023, ar fi pătruns, prin efracție, în interiorul unei societăți comerciale din Alba Iulia, iar din interiorul acesteia ar fi sustras un monitor, un telefon mobil și cheile de la garajul situat în spatele clădirii.

Ulterior, în seara zilei 17 septembrie, tânărul ar fi pătruns, din nou, în incinta aceleiași societăți comerciale, fără a sustrage bunuri.

Pentru documentarea activității sale infracționale, polițiștii i-au percheziționat domiciliul. Ulterior, acesta a fost reținut, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii sale activități infracționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare