Rămâi conectat

Ştirea zilei

Preotul George Remete îşi prezintă cartea premiată de Academia Română

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 9 aprilie 2011, la ora 14.00, la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în aula mică, va avea loc prezentarea cărţii „Cunoaşterea prin tăcere”, ediţia a III-a, revizuită, scrisă de preotul prof. univ. dr. George Remete. Suntem bucuroşi că putem vesti reeditarea acestei lucrări valoroase, de referinţă scrisă de părintele George Remete şi premiată de Academia Română în decembrie 2006. Cel mai important premiu pe care îl poate primi o carte valoroasă în România este Premiul Academiei Române.
Excelenţa Sa, academician Zoe Dumitrescu – Buşulenga scria despre „Cunoaşterea prin tăcere” în revista „Academica” a Academiei Române că este „o carte cum nu se mai scrie astăzi… mărturisind ani şi ani de lecturi şi de gândire (din partea autorului), la un nivel pe care nu ştiu câţi îl mai ating. O carte de informaţie culturală bogată şi de învăţătură… Nu avem cuvinte să-i mulţumim părintelui profesor George Remete” (nr. 46, ian. 2006)
De asemenea, academicianul Gheorghe Vlăduţescu aprecia în 2007 la Mogoşoaia: „Eu cred că după „Teologia Dogmatică Ortodoxă” a părintelui Stăniloaie, această carte „Cunoaşterea prin tăcere” a părintelui Remete este a doua mare carte a teologiei româneşti”. Este important să ne amintim că prof. univ. dr. George Remete este preot paroh al parohiei „Mihail Kogălniceanu” din Sebeş, că această parohie s-a înfiinţat la venirea domniei sale când a început şi construirea bisericii, care s-a sfinţit la 24 octombrie 2010 de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei. Părintele George Remete este teolog, predă dogmatica în calitatea sa de profesor universitar, iar din anul 2009 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. La lansarea propriului volum, „Poezii”, spunea că „poetul nu-l inventează pe Dumnezeu, căci Dumnezeu l-a inventat pe poet. Destinul lui este să se împlinească întru Dumnezeu, aceasta este arta”. Prof.univ.dr. George Remete a tradus în limba română poemele lui Rabindranath Tagore din volumul „Ofranda lirică Gitanjali”, traducere apreciată de specialişti. Sanscritologul dr. George Anca (Bucureşti) aprecia că „părintele George Remete a tradus cu credinţă şi cu har al cuvântului… această traducere nu e o simplă versificaţie, ci o regăsire a sunetului, a adresabilităţii faţă de Divin şi aceasta este o noutate”. În decembrie 2010, preotul prof.univ.dr. George Remete şi-a lansat lucrarea „Martin Heidegger între fenomenologie şi teologie. Aşa cum domnia sa argumenta, lucrarea este „o introducere privind raportarea lui Heidegger la teologie” şi este prima lucrare de acest fel în bibliografia românească, lucrare ce face legătura între gândirea filosofică şi cea teologică în lumea românească”.
Editura „Reîntregirea” a răspuns necesităţii impetuoase de a reedita cartea „Cunoaşterea prin tăcere” şi vă îndemnăm cu toată convingerea să citiţi cartea, iar pentru a o achiziţiona vă invităm să participaţi la prezentarea ce va avea loc sâmbătă, 9 aprilie 2011, ora 14.00.
Eva HANĂŞ, institutor, Sebeş


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Un bucătar din Alba, pe scena Stand Up Revolution, de la Antena 1. Ce impresie au făcut bancurile și scheciurile sale vânătorești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Horvat Daniel Călin, cunoscutul bucătar albaiulian, a participat la emisiunea Stand Up Revolution de la Antena 1, în episodul transmis vineri, 7 octombrie 2022.

Bucătarul are 51 ani și este din Alba Iulia. Acesta este vânător și bucătar specializat pe preparate vânătorești/ pescărești, de aproximativ 15 ani de zile. Călin Horvat a intrat încrezător în platoul emisiunii. Acesta le-a spus juraților cu ce se ocupă, moment în care Dan Badea a făcut dezvăluiri neașteptate. Glumele concurentului au stârnit reacții neașteptate la masa juriului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acesta povestește că a cochetat cu bucătăria încă de mic copil, bunica dânsului fiind socăciță, în satul Stremț: ”De la ea și de la soția, mea, ulterior, am învățat multe, în bucătărie”, spune domnul Călin.

În anul 2019, acesta a participat la Concursul Culinar MasterChef România, unde a reușit să se califice în faza cu jurați, câștigând șorțul MasterChef: ”Pentru mine, acest concurs a însemnat cea mai tare experiență în materie culinară, deschizându-mi noi orizonturi, în acest domeniu”, declară bucătarul.

A mai participat la numeroase concursuri de gătit, interne și internaționale, clasându-se de fiecare dată, pe podium. A gătit în bucătării de top din străinătate, alături de bucătari celebrii, de la care s-a străduit să învățe cât mai multe, din arta culinară.

La emisiunea Stand up Revolution de la Antena 1 s-a înscris cu mult drag și speranță și speră că va face o figură bună, cu bancurile și scheciurile sale vânătorești.

”Aici am întâlnit o echipă de oameni minunați și le mulțumesc pentru tot. Am avut ocazia să concurez alături de vedete consacrate, din țară și străinătate, ceea ce m-a bucurat nespus. Am cunoscut oameni minunați și am legat prietenii trainice! Mulțumesc tuturor!”, povestește domnul Călin după experiența de la Antena 1.

Premiera noului sezon „Stand-Up Revolution” a avut loc vineri, 30 septembrie, de la 21:30, la Antena 1 și este prezentat de Șerban Copoț și Ilona Brezoianu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Bilete de tratament pentru pensionarii din Alba: Câte locuri sunt disponibile și în ce stațiuni

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Bilete de tratament pentru pensionarii din Alba: Câte locuri sunt disponibile și în ce stațiuni

Casa Județeană de Pensii Alba informeză persoanele care doresc să beneficieze de bilet de tratament cu plecare din data de 17.10.2022, respectiv 19.10.2022, că sunt bilete disponibile în mai multe stațiuni.

CITEȘTE ȘI: Noutăți PENSII 2022: Când apare noua formulă de recalculare a pensiilor

Cei interesaţi pot să aleagă dintre staţiunile:

Geoagiu Băi- Hotel Ceres- 10 locuri;
Călimănești – Hotel Central – 2 locuri;
1 Mai- Hotel Ceres- 2 locuri;
Turda- Hotel Arieșul – 7 locuri;

Elit - Gustul Desăvârșit

Biletele se pot ridica de la ghiseul institutiei in perioada 10.10.2022-13.10.2022


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

15 „aurari“ din Roșia Montană, achitați de acuzațiile de vandalizare a uzinei de preparare a aurului: Faptele s-au prescris

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 „aurari“ din Roșia Montană, achitați de acuzațiile de vandalizare a uzinei de preparare a aurului: Faptele s-au prescris

În dosarul care viza vandalizarea și distrugerea fostei uzine din Gura Roșiei, 15 persoane de etnie romă din Roșia Montană au fost achitate pentru infracțiuni de distrugere și furt.

Parte vătămată în dosar este filiala Roşiamin Roşia Montană a companiei Minvest Deva, exploatare minieră de aur închisă în prezent care are în administrare obiectivul de la Gura Roşiei, unde a funcţionat în trecut uzina de prelucrare primară a zăcământului exploatat. Infracțiunile au fost documentate de polițiști în anul 2014, iar dosarul a fost trimis în judecată în 2019.

Poliţiştii au identificat la percheziţiile realizate în urmă cu opt ani persoane despre care exista suspiciunea că au comis furturi, la domiciliile mai multora fiind identificate materiale de construcţii provenite din comiterea de infracţiuni.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, s-a stabilit că persoanele au intrat fără drept în incinta fostei uzine de preparare Gura Roşiei şi au distrus pereţii şi acoperişurile unor clădiri. Materialele de construcţii rezultate, fie le-au transportat la domicilii fie le-au vândut diferitor persoane.

Uzina de preparare Gura Roşiei a rămas fără pază din anul 2013.

„În această situaţie s-au constatat nenumărate intrări ilegale din partea unor persoane neautorizate, prin aceasta producându-se prejudicii în urma distrugerii clădirilor pentru recuperarea de materiale de construcţii şi fier vechi. După desfiinţarea posturilor de pază, în incinta fostei Uzine de preparare Gura Roşiei au fost distruse clădirile existente iar materialele rezultate au fost sustrase”, au susținut reprezentanții societății miniere.

Fapte prescrise încă din 2019

Pe 20 septembrie 2022, Judecătoria Câmpeni a constatat că infracțiunile imputate celor 15 inculpați s-au prescris încă din 2019. Magistratul a aplicat dispozițiile a două decizii ale Curții Constituționale privind declararea ca neconstituțional a articolului din Codul penal privind prescripția specială.

„Având în vedere cele două decizii CCR se va constata că în prezenta cauză sunt aplicabile doar dispoziţiile comune privind termenele de prescripţie răspunderii penale, conform art. 154 Cod penal, fără a se putea reţine şi dispoziţiile privind prescripţia specială conform art. 155 Cod penal. Chiar dacă se are în vedere că actele pentru care s-a formulat acuzaţia, ar fi fost săvârșite în ultima zi a intervalului arătat în Rechizitoriu, respectiv 30.06.2014, termenul de prescripţie a răspunderii penale s-ar fi împlinit la data de 30.06.2019, respectiv înainte de momentul emiterii Rechizitoriului”, a precizat judecătorul.

Fosta uzină de preparare din satul Gura Roşiei este amplasată la circa 7 kilometri de centrul comunei Roşia Montană, în imediata apropiere a „cartierului” de romi Dăroaia, unde trăiesc câteva sute de persoane. După închiderea minei de stat în 2006, platforma industrială a fost atacată sistematic de persoanele fără ocupaţie şi fără loc de muncă.

Furturile s-au înmulţit când zona a rămas fără pază. Oficial, uzina era în conservare, dar, treptat, au început să dispară gardul împrejmuitor și părţi din clădiri. Apoi au dispărut și deşeurile industriale rămase de pe urma procesului de prelucrare a concentratului extras din galerii sau din carierele aflate în zona superioară a comunei.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea