Rămâi conectat

Ştirea zilei

Preotul George Remete îşi prezintă cartea premiată de Academia Română

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 9 aprilie 2011, la ora 14.00, la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în aula mică, va avea loc prezentarea cărţii „Cunoaşterea prin tăcere”, ediţia a III-a, revizuită, scrisă de preotul prof. univ. dr. George Remete. Suntem bucuroşi că putem vesti reeditarea acestei lucrări valoroase, de referinţă scrisă de părintele George Remete şi premiată de Academia Română în decembrie 2006. Cel mai important premiu pe care îl poate primi o carte valoroasă în România este Premiul Academiei Române.
Excelenţa Sa, academician Zoe Dumitrescu – Buşulenga scria despre „Cunoaşterea prin tăcere” în revista „Academica” a Academiei Române că este „o carte cum nu se mai scrie astăzi… mărturisind ani şi ani de lecturi şi de gândire (din partea autorului), la un nivel pe care nu ştiu câţi îl mai ating. O carte de informaţie culturală bogată şi de învăţătură… Nu avem cuvinte să-i mulţumim părintelui profesor George Remete” (nr. 46, ian. 2006)
De asemenea, academicianul Gheorghe Vlăduţescu aprecia în 2007 la Mogoşoaia: „Eu cred că după „Teologia Dogmatică Ortodoxă” a părintelui Stăniloaie, această carte „Cunoaşterea prin tăcere” a părintelui Remete este a doua mare carte a teologiei româneşti”. Este important să ne amintim că prof. univ. dr. George Remete este preot paroh al parohiei „Mihail Kogălniceanu” din Sebeş, că această parohie s-a înfiinţat la venirea domniei sale când a început şi construirea bisericii, care s-a sfinţit la 24 octombrie 2010 de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei. Părintele George Remete este teolog, predă dogmatica în calitatea sa de profesor universitar, iar din anul 2009 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. La lansarea propriului volum, „Poezii”, spunea că „poetul nu-l inventează pe Dumnezeu, căci Dumnezeu l-a inventat pe poet. Destinul lui este să se împlinească întru Dumnezeu, aceasta este arta”. Prof.univ.dr. George Remete a tradus în limba română poemele lui Rabindranath Tagore din volumul „Ofranda lirică Gitanjali”, traducere apreciată de specialişti. Sanscritologul dr. George Anca (Bucureşti) aprecia că „părintele George Remete a tradus cu credinţă şi cu har al cuvântului… această traducere nu e o simplă versificaţie, ci o regăsire a sunetului, a adresabilităţii faţă de Divin şi aceasta este o noutate”. În decembrie 2010, preotul prof.univ.dr. George Remete şi-a lansat lucrarea „Martin Heidegger între fenomenologie şi teologie. Aşa cum domnia sa argumenta, lucrarea este „o introducere privind raportarea lui Heidegger la teologie” şi este prima lucrare de acest fel în bibliografia românească, lucrare ce face legătura între gândirea filosofică şi cea teologică în lumea românească”.
Editura „Reîntregirea” a răspuns necesităţii impetuoase de a reedita cartea „Cunoaşterea prin tăcere” şi vă îndemnăm cu toată convingerea să citiţi cartea, iar pentru a o achiziţiona vă invităm să participaţi la prezentarea ce va avea loc sâmbătă, 9 aprilie 2011, ora 14.00.
Eva HANĂŞ, institutor, Sebeş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă investițiile în aparatură medicală de ultimă generație, pentru a asigura servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Recent, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea