PREMIERĂ pentru Alba: Ultramaratonistul Levente Polgar va alerga 5500 de kilometri, până în Laponia. El va fi însoțit de clujeanul Daniel Maco
Pe aiudeanul Levente Polgar îl știe deja multă lume. Ultramaratonistul cu handicap, are la activ două participări, în 2016 și 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, la multe competiții din România, dar este și primul sportiv cu handicap acceptat la cel mai dur maraton din lume, “6633 Arctic Ultra”. De asemenea, el este și voluntar Invictus.
Pentru anul 2019, pe lângă UTMB și alte cpompetiții de gen, Levi își propune să bifeze o performanță pentru România. ”Nu mai este un vis, este o provocare, una de care sper să fiu demn”, ne-a spus Levi, care urmează să plece la mijlocul lunii martie, însoțit de clujeanul Daniel Maco, sportiv de top. Cei doi vor purta tricouri Invictus și drapelul României.
”Vom ieși din România prin vama Jimbolia. Am ales sa tranzitam prima țară, Serbia! Serbia este varianta aleasă pentru a avea 5500 km. Urmează Slovenia, Italia, Franţa, Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda. Vom trage sania pe roți, în care vom pune cele necesare. Vom arbora drapelul României tot traseu. Vom monitoriza cu STRAVA și GPS toată incursiunea. La fiecare 24 de ore vom posta pe Facebook unde suntem, vom face filmulețe live dar și fimam cu GOPRO. Ne vom mișca zi și noapte. Vom dormi extrem de limitat, 2 ore seara, respectiv 2 ore dimineața. Vom dormi strict în cort sau hamac”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Levi.
Levente recunoaște că traseul îi este necunoscut, și că îi plac lucrurile imposibile. Cu cât este mai complicat un lucru, cu cât atât îl atrage mai mult.
”După ce am tranzitat România ne propusesem să alergăm anual câte o ţară, fapt ce nu s-a materializat. Am decis să împing orice limită la maxim, și atunci alergăm prin toată Europa. Să văd Europa de pe picioarele mele, să interacționez cu străinii, ca român. Punctul final, Laponia, că doar nu oi rata căsuța lui Moș Crăciun”, ne povestește Levi.
Întrebat despre costuri, Levente ne-a spus ca deocamdată, totul este pe cheltuiala lor.
”Vor fi cheltuieli cu baterii, alimente, apă, haine plus bacuri, vapor Franța – Anglia și avion la întoarcere. Dacă nu ne ajung banii, ne întoarcem pe jos. Momentan nu se sponsorizează nimeni. Ce avem noi, și cu Dumnezeu înainte! Sperăm ca oamenii din drumul nostru să fie indulgenți! Orice sprijin e binevenit!”.
Levente Polgar și Daniel Maco, speră ca, în mai puțin de 2 luni, să se întoarcă acasă.
Momentan, cei doi se pregătesc intens, cu antrenamente zilnice, diverse, de forță dar și cu pregătirile necesare unui astfel de drum.
O asemenea cursă, cum este cea a lui Levente și Daniel, îți arată cu adevărat cine ești. Este greu. Nu mai este vorba despre sport sau pasiune. Cred că în cazul celor doi se poate spune doar ”alerg, deci exist!”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Elevii din Alba, protest în Piața Cetății din Alba Iulia, față de tăierea burselor școlare: ”Vocea elevilor trebuie și ascultată, nu doar auzită”
Elevii din Alba, protest în Piața Cetății din Alba Iulia, față de tăierea burselor școlare: ”Vocea elevilor trebuie și ascultată, nu doar auzită” Aproximativ 20 de tineri din Alba s-au strâns joi după-masa, în 3 iulie 2025, în Piața Cetății din Alba Iulia, pentru a protesta pașnic față de decizia de tăiere a burselor școlare. […]
Bărbatul din Cugir, judecat pentru 11 infracțiuni de viol și agresiune sexuală, condamnat la aproape 30 de ani de închisoare. Victimele, șase fete minore, printre care și fiica sa
Bărbatul din Cugir, judecat pentru 11 infracțiuni de viol și agresiune sexuală, condamnat la aproape 30 de ani de închisoare. Victimele, șase fete minore, printre care și fiica sa Bărbatul din Cugir, judecat pentru 11 infracțiuni de viol și agresiune sexuală, a fost condamnat la 29 de ani și 4 luni de închisoare. Victimele sale […]
FOTO | În timp ce la Sibiu se construiește pe fonduri „Gusterland”,o zonă de agrement pe 33 de hectare de pârloagă, la Alba Iulia nu există nici măcar un ștrand. Va avea instalație de sanie și bob, tiroliană, turn de aventură, pârtie de schi și tubing
În timp ce la Sibiu se construiește pe fonduri „Gusterland”,o zonă de agrement pe 33 de hectare de pârloagă, la Alba Iulia nu există nici măcar un ștrand. Va avea instalație de sanie și bob, tiroliană, turn de aventură, pârtie de schi și tubing La Sibiu va fi construit până în anul 2028 o zonă […]