Premieră în Alba: Catalog digital la Colegiul Național „Horea, Cloşca şi Crişan”. Părinții vor putea vedea notele și absențele elevilor în timp real
Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia se numără printre primele unități liceale din țară în care va fi introdus catalogul electronic pe platforma online softschool.ro, în cadrul proiectului „Smart city”.
Directorul prestigiosului liceu albaiulian, prof. Valer Cerbu, ne-a declarat că acesta va fi utilizat de profesori, diriginți, părinți și conducerea colegiului.
Pentru cadrele didactice, platforma digitală generează orarul școlar, rapoarte şcolare pentru uz intern sau pentru IȘJ Alba, situaţii şcolare în timp real referitoare la elevii cu prea puţine note sau cu prea multe absenţe, situaţiile cu liceenii corigenți sau repetenți.
Totodată, poate fi vizualizată automat foaia matricolă a oricărui elev, inclusiv istoricul situaţiei elevilor pentru oricare an şcolar înregistrat în sistem sau profilul complet al elevilor (cazurile sociale, istoricul notificărilor trimise către părinți etc.). Prin acesta se poate realiza orarul profesorilor şi al elevilor, posibilitatea vizualizării şi introducerii online a notelor şi absențelor, situaţiile complete ale materiilor pentru fiecare profesor.
Acesta face calculul automat al mediilor și elaborează situaţii pe clase pentru diriginţi. Pentru aceasta, fiecare dintre cei 56 de profesori ai Colegiului Național „HCC”, directorul și secretarele, va beneficia de o tabletă, pentru a-și crea propriul cont. Diriginții vor putea motiva absențe, iar orice modificare va fi semnalată automat directorului, care va deține și o copie a tuturor datelor salvate permanent pe celelalte tablete.
Pe baza unui nume de utilizator și a unei parole, părinţii sau tutorii legali vor putea accesa propriul cont de pe platforma online și vor putea vedea orarul copiilor lor, notele și absențele, vor primi notificări în timp real, prin e-mail şi SMS, cu observaţii, absenţe, invitaţii la şedinţele cu părinţii, iar săptămânal, cu situația școlară, precum și graficele de evoluție a elevului.
Totodată, vor fi informați în legătură cu activitățile extrașcolare cum sunt competiții sportive, dansuri, grupuri de studiu și vor putea dialoga cu profesorii și diriginții etc. Părinții vor avea posibilitatea să vadă și să voteze oferte de servicii oferite de terți, cum ar fi albume foto pentru sfârşit de ciclu sau pentru alte ocazii, rechizite etc.
Prof. Valer Cerbu apreciază că în urma introducerii catalogului electronic se va îmbunătăți frecvența la cursuri, media pe anul școlar trecut fiind de 93,17% (variind între 94,10% la clasa a IX-a și 91,92% la clasa a XII-a), se va face o notare ritmică, ar putea crește numărul elevilor implicați în activități extrașcolare și va fi eficientizată relația școală-părinți, platforma fiind și o resursă excelentă pentru întocmirea unor statistici.
El a precizat că în 20 septembrie a avut loc o instruire a profesorilor, urmând ca probabil de la sfârșitul lunii septembrie catalogul electronic să devină funcțional. În țară, catalogul online a mai fost introdus în liceele din județul Bihor, precum și în unități liceale din Cluj, Dîmbovița, Brașov și Prahova, în Alba Iulia urmând să mai fie implementat la Colegiul Economic „D. P. Marțian”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun