Precizări privind investițiile în cazul culoarului IV de care ferată, la nivelul județului Alba

Precizări privind investițiile în cazul culoarului IV de care ferată, la nivelul județului Alba

În urma unei întrebări formulate de către Florin Roman, liderul deputaților PNL, în cadrul undei ședințe a Camerei Deputaților, ministrul Lucian Nicolae Bode trimis un răspuns pentru întrebarea având ca obiect „Precizări privind investițiile în cazul culoarului IV de cale forată, la nivelul județului Alba”.

Ministrul a transmis că stadiul proiectelor de modernizare a infrastructurii feroviare derulate de CNCF „CFR” SA în județul Alba se prezintă astfel:

ELIT

Lot Simeria – Vințu de Jos (42,26 km de linie CF) – lucrările sunt finalizate, iar în perioada 2018-2019 au fost efectuate recepții ale lucrărilor pe specialități/părți/sectoare de lucrări de pe intervalele Orăștie-Aurel Vlaicu-Șibot Blandiana-Vințu de Jos, în stațiile CF Vințu de Jos, Biandiana, Șibot, Aurel Vlaicu, Oraștie. În luna iunie sunt programate procedurile de efectuare a recepției la terminarea lucrărilor pe întregul lot.

La Vințu de Jos – Coslariu (33,02 km de linie CF) – stadiul lucrărilor la finalul lunii aprilie era de 95,68%. În perioada 2018-2019 au fost efectuate recepții pe specialități/părți/sectoare de lucrări în substația de tracțiune Teiuș, varianta nouă de traseu Alba lulia-Sibiu, intervalele Bărăbanț-Sântimbru-Alba lulia-Vințu de Jos. În trim IV al acestui an se estimează recepția la terminarea lucrărilor pe întregul lot.

Mihail David - 2020

La Coșlariu – Micăsasa (36,6 km de linie CF) – lucrările au fost finalizate și recepționate în luna octombrie, 2019.

Lot lucrări de construcții și instalații ERTMS, GSM-R, Centralizarea electronică pe secțiunea Simeria – Coșloriu – stadiul lucrărilor este de 76%.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...