Potrivit unui bilanţ al ISU Alba, numărul incendiilor din judeţ a crescut cu 46 la sută în anul 2011

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Ieri, 19 ianuarie, în sala “Mihai Viteazul” de la Prefectura judeţului Alba s-au reunit la momentul bilanţului pe anul 2011 al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea”, toţi reprezentanţii instituţiilor responsabile pentru siguranţa locuitorilor judeţului Alba.
Au participat la această “dare de seamă” prefectul judeţului şi preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – Ştefan Bardan, preşedintele Consiliului Judeţean Alba – Ion Dumitrel, adjunctul şefului IPJ Alba – Mihai Rus, şeful Inspectoratului de Jandarmi Alba – colonel Ioan Herţa Onac, şeful SRI Alba – Dorin Ioan David, şeful DSVSA – Vasile Bereş şi alţii. În anul 2011, la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au înregistrat 3590 solicitări, faţă de 2137 solicitări înregistrate în anul 2010, în medie 9,83 solicitări pe zi, din care 848 (717 în 2010) au fost solicitări pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, iar 2742 (1420 în 2010) au fost solicitări SMURD. Statistic, faţă de anul 2010 au crescut numărul incendiilor cu 46,15 la sută, numărul arderilor necontrolate cu 190,76 la sută, acestea determinând o creştere cu 67,99 la sută a numărului total al intervenţiilor.
Reprezentanţii ISU au declarat că în cursul anului 2011 au fost achiziţionate 10 motopompe, o autospecială de stins incendii, un buldoexcavator şi un motoscuter ATV. Concluzia întâlnirii relevă faptul că în cursul anului trecut ISU Alba şi-a îndeplinit misiunile ce i-au revenit şi a acţionat operativ pentru salvarea vieţilor omeneşti şi reducerea pierderilor materiale. Pentru acest an se doreşte implementarea unui sistem informatic de gestiune a elementelor de infrastructură critică cu suport GIS, capabil să asigure inclusiv dezvoltarea capacităţii de planificare a răspunsului în cazul apariţiei situaţiilor de urgenţă. „Am întâmpinat dificultăţi din cauza lipsei de personal şi lipsei de dotări. Din pricina problemelor cu carburantul, nu se mai poate face pregătire în teren, doar intervenţii”, a declarat col. Dorel Sofica, inspector-şef ISU Alba. (B.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei