Rămâi conectat

Curier Județean

Ponta, nemulţumit de educaţie: Să terminaţi codurile de etică, să stabilim ce se întâmplă cu meditaţiile şi cu fondul clasei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Victor-Ponta1Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei, Remus Pricopie să explice cum va rezolva problema fondului clasei şi a meditaţiilor şi să finalizeze Codul de etică în învăţământ. Premierul a mai spus că vrea să oprească abuzurile din sistem şi că este dispus să sprijine verificările şi cu inspectorii Corpului său de Control.

„Cred că într-adevăr cel mai important lucru de la început de an este ce se schimbă bine şi ce nu s-a schimbat în zona de educaţie. Dacă aveţi nevoie şi de resursele Corpului meu de Control, vă ajut. Vreau să avem o situaţie foarte clară apropos de ce se întâmplă anormal de zeci de ani în învăţământul românesc, dar acum avem şi puterea politică, şi dorinţa de a pune capăt. Vreau să terminaţi codurile de etică, vreau să stabilim foarte clar ce se întâmplă cu meditaţiile şi cu toate celelalte, cu fondul clasei, vreau să avem nişte reglementări foarte clare pentru ca abuzurile sunt relevate. Nu ştiu dacă sunt simple excepţii sau dacă nu cumva constituie o regulă şi o să vă rog pe dumneavoastră, personal, să ne informaţi în Guvern, în două săptămâni de acum încolo, ce măsuri concrete luăm pe această zonă”, i-a spus Ponta ministrului, în şedinţa de guvern, în faţa presei.

Secretarul adjunct al Ministerului Educaţiei, Gabriel Ispas a anunţat că până în 15 iunie 2014 va fi elaborat un cod de etică pentru şcoli, iar cadrele didactice care îl încalcă ar urma să fie sancţionate şi să nu mai poată face parte din acest corp profesoral. Măsura vizează combaterea corupţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea