Rămâi conectat

Curier Județean

Polițiștii și jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine publică, în weekend-ul de Rusalii și Alba Fest 2022. Recomandări pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Polițiștii și jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine publică, în weekend-ul de Rusalii și Alba Fest 2022. Recomandări pentru cetățeni

Pentru perioada 10 – 13 iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a suplimentat efectivele, iar peste 250 de poliţiştii vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a Sărbătorii Rusaliilor precum și a manifestărilor publice care vor fi organizate, în județul nostru.

dariusandrei.ro

Poliţiştii din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, arme explozivi și substanțe periculoase, precum și ai Serviciului pentru acțiuni Speciale, vor folosi, în medie, 130 de autospeciale și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor negative şi menţinerea climatului de siguranţă publică.

Va fi asigurată prezenţa activă în proximitatea lăcașurilor de cult precum și în locurile unde sunt planificate a se desfăşura manifestări publice, o atenție deosebită urmând a fi acordată municipiului Alba Iulia, unde, începând de azi sunt programate a se desfășura mai multe evenimente, în cadrul Alba Fest.

Pe durata acestor manifestări, pe raza municipiului, vor acționa, zilnic, în medie, 60 de polițiști, care împreună cu jandarmii și polițiștii locali vor menține climatul de siguranță publică, vor fluidiza traficul rutier, vor asigura intervenția la evenimente și un răspuns ferm în ceea ce privește combaterea infracționalității de orice fel.

Polițiștii de la prevenire și cei de la siguranță școlară, împreună cu parteneri instituționali, vor desfășura activități informativ – preventive în zona în care vor fi organizate evenimentele publice.

Totodată, poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în scopul prevenirii oricărui incident care ar putea afecta siguranța călătorilor.

În ceea ce privește siguranța traficului rutier, va fi asigurată o prezență activă a echipajelor de poliție pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens. Vor fi organizate acțiuni de combatere a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor, iar pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere, zilnic, vor fi folosite, la capacitate maximă, 11 aparate radar.

Stimați cetățeni, vă recomandăm să respectați normele de conduită socială și regulile de circulație rutieră și vă dorim o minivacanță lipsită de incidente negative.

De asemenea, la sfârșitul acestei săptămăni peste 300 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Alba și Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureș vor asigura ordinea publică pe timpul desfășurării manifestărilor religioase care vor avea loc cu ocazia Rusaliilor. De asemenea, jandarmii vor veghea la desfășurarea fără incidente a activităților organizate în municipiul reședință de județ, timpul Festivalului Alba Fest.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, recomandăm participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor, să manifeste răbdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situații care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția persoanelor cu intenții dubioase. De asemenea, rugăm părinții să îi supravegheze cu atenție pe cei mici, pentru a nu se ajunge la situația în care aceștia din urmă se rătăcesc în mulțime.

In plus, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină în situații de urgență sau atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

— să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;
— să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
— să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.

Pe această cale conducerea și cadrele Jandarmeriei Alba doresc să transmită tuturor cetățenilor, sărbători fericite alături de toți cei dragi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 20-21 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 20-21 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 20-21 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea