Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Polițiștii din Alba, la datorie în prima zi de școală: 165 de polițiști vor acționa pentru desfășurarea în siguranță a festivităților de deschidere a noului an școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii din Alba, la datorie în prima zi de școală: 165 de polițiști vor acționa pentru desfășurarea în siguranță a festivităților de deschidere a noului an școlar

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat toate măsurile necesare pentru un început de an școlar în liniște și siguranță. Au fost efectuate verificări înainte de startul cursurilor și au fost stabilite priorități de acțiune după ce elevii vor începe efectiv orele.

Polițiștii de la rutieră au verificat autovehicule de transport elevi și i-au instruit pe conducătorii acestora cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului dar au verificat și existența și starea indicatoarelor de avertizare și informare precum și starea marcajelor rutiere și a amenajărilor din zona unităților de învățământ.

Mâine, 11 septembrie, 165 de polițiști vor acționa în sistem integrat, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

Pe durata întregului an școlar, polițiștii vor fi prezenți zona unităților de învățământ pentru asigurarea fluenței rutiere, prevenirea accidentelor și a oricăror incidente care pot afecta siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

În același timp, vor fi organizate activități informativ – preventive, cu implicarea profesorilor, părinților și a celorlalte instituții ale statului cu competențe în domeniu, în scopul reducerii violenței fizice și psihologice în rândul elevilor, prevenirii consumului de substanțe cu efect psihoactiv sau victimizării din infracțiuni cibernetice sau din trafic de persoane precum și pentru creșterea siguranței tuturor participanților la procesul educațional.

Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Alba siguranța în școli constituie o prioritate, iar cu sprijinul dascălilor, părinților și a instituțiilor partenere, polițiștii vor acționa pentru ca școala să fie un spațiu sigur, dedicat studiului și performanței educaționale.

Dragi elevi, stimați profesori, vă dorim un an școlar cu realizări, în siguranță!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI Pensiunea Negrea din Ighiu a găzduit zilele trecute Conferința Județeană a Filialei „Avram Iancu” Alba a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, printre punctele aflate pe ordinea de zi numărându-se alegerea noii conduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea