Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Polițele RCA se scumpesc din toamnă. Cât vor ajunge să coste

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițele RCA se scumpesc din toamnă. Cât vor ajunge să coste

Confederaţia Operatorilor şi Transporatorilor Autorizați din România (COTAR) anunță că românii trebuie să se pregătească pentru scumpirea polițelor RCA începând din această toamnă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Totul va veni ca urmare a expirării perioadei de plafonare pentru tarifele poliţelor RCA.

La acel moment, firmele de asigurare ar putea scumpi serios aceste poliţe, chiar şi cu mai mult de 50%, avertizează reprezentanţii COTAR.

Preşedintele COTAR critică şi impozitele foarte mici pe care le plătesc firmele de asigurări, raportat la cifra lor de afaceri.

În 2022, firmele de asigurări au încasat 7,59 miliarde de lei numai din poliţele RCA şi au plătit despăgubiri de 2,7 miliarde de lei. Mai mult, anul trecut, firmele de asigurări au plătit numai 15,6% din încasările RCA către service-urile auto.

„Am făcut de luni de zile adrese către Parlamentul României. Nu am primit niciun răspuns. Ne-au promis că o instituție financiară românească va emite polițe RCA. Se pare că sunt interese foarte mari de nicio instituție financiară nu va emite polițe RCA. Pe de altă parte, din totalul primelor subscrise în 2022 de 16,5 miliarde de lei, 7,52 miliarde de lei a fost numai pe RCA, încasări. Iar noi, transportatorii plătim taxe, impozite, RCA, exact când ni se spune să plătim.

Asistăm la niște falimente în ultimii doi ani de zile și după ce ne judecăm doi, trei ani de zile pentru a ne câștiga în instanță și noi ca cetățeni, și noi ca transportatori ca să câștigăm daunele pe care trebuie să ni le plătească asiguratorii, ne trezim cu falimente și ne trezi că mai stăm doi ani de zile pe la Fondul de Garantare ca să ne luăm banii. Premierul României încă nu știe toate aceste date”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR,

Cu cât se scumpesc polițele RCA
Reprezentanții COTAR susțin că șoferii se vor confrunta cu creșteri de aproximativ 50% din toamnă.

„Asistăm la niște falimente în ultimii doi ani de zile și după ce ne judecăm doi, trei ani de zile pentru a ne câștiga în instanță și noi ca cetățeni, și noi ca transportatori ca să câștigăm daunele pe care trebuie să ni le plătească asiguratorii, ne trezim cu falimente și ne trezi că mai stăm doi ani de zile pe la Fondul de Garantare ca să ne luăm banii.

Premierul României încă nu știe toate aceste date. Din toamnă vom avea o mare surpriză. Deja nu s-a respectat aproape nimic din această plafonare. În Octombrie se termină plafonarea. Veți asista la o mărire de cel puțin 50%. Vom ieși în stradă pentru că nu mai putem face față la cheltuieli”, a spus Vasile Ştefănescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea