Rămâi conectat

Cultură Educație

Poetul și pictorul Andrei Gazsi, originar din Bucerdea-Grânoasă, judeţul Alba, a încetat din viață la vârsta de 73 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poetul și pictorul Andrei Gazsi, originar din Bucerdea-Grânoasă, judeţul Alba, a încetat din viață la vârsta de 73 de ani

Andrei Gazsi, poet și pictor, originar din Bucerdea-Grânoasă, judeţul Alba, a încetat din viață la vârsta de 73 de ani.

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România a anunțat joi, 13 iunie 2024, încetarea din viață a poetului Andrei Gazsi.

Citește și: Mesaje de condoleanțe

Andrei Gazsi s-a născut la data de 1 octombrie 1950, în Bucerdea-Grânoasă, judeţul Alba. Poet și pictor, acesta a fost absolvent al Facultății de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Debutul absolut l-a făcut cu poeme în revista Tribuna din Cluj-Napoca, în anul 1989. A fost rezent în Saloanele de pictură ale scriitorilor clujeni și martor, cu aparatul său de fotografiat, la multe dintre evenimentele Filialei.

Printre volume de versuri ale regratatului  Andrei Gazsi  amintim Libertatea ca semn de carte, Limes, 2014; Cu alte cuvinte, Limes, 2017; Câte o carte poștală pe lună, Școala Ardeleană, 2019; Liziera, Limes, 2020; Bunul meu Marți, Limes, 2021; Acordeonul de nisip, Școala Ardeleană, 2023 (poezie).

Odihnească-se în pace!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Tururi ghidate de noapte, în Cetatea Alba Carolina, o alternativă la zilele caniculare și la problema traficului după închiderea circulației pe Valea Oltului: ”Vizita la Alba Iulia, o experiență cu trăiri pentru suflet”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tururi ghidate de noapte, în Cetatea Alba Carolina, o alternativă la zilele caniculare și la problema traficului după închiderea circulației pe Valea Oltului: ”Vizita la Alba Iulia, o experiență cu trăiri pentru suflet” Căldura tot mai mare și îngreunarea traficului, datorată lucrărilor ce se desfășoară pe Valea Oltului, au făcut ca la Alba Iulia să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea