Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Plată facturi energie 2023: Se introduce o nouă procedură de anulare/emitere a cardului de energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plată facturi energie 2023: Se introduce o nouă procedură de anulare/emitere a cardului de energie

Proiectul de Ordonanță care modifică regulile aplicate în cazul ajutorului de 1.400 de lei acordat de stat persoanelor cu venituri mici pentru plata facturilor la energie se află deja în dezbatere publică.

Astfel, se introduce o procedură de anulare/emitere a cardului de energie pentru cazurile în care beneficiarii acestui ajutor temporar își schimbă domiciliul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Ghid carduri de energie 2023 • Condiții de acordare • Cine beneficiază • Condițiie de utilizare • Actele necesare pentru plată

Ce presupune acest lucru? Că posesorii unui card de energie vor avea obligația de a anunța Poșta Română noua lor adresă de domiciliu sau reședință. Acest lucru se va putea efectua fie direct, la oficiile poștale, fie telefonic.

Trei situații

Dacă un beneficiar al ajutorului își schimbă domiciliul, procedura de validare a eligibilității se reia, în raport cu noul loc de consum. Astfel, pot apărea trei situații:

– dacă se constată că beneficiarul de sprijin este eligibil la noul loc de consum, iar pentru noul loc de consum nu a mai fost emis un card de energie, se anulează cardul emis pentru vechiul loc de consum, în cazul în care acesta a fost emis doar pentru beneficiarul care își schimbă domiciliul/ reședința și se emite un nou card de energie pentru noul loc de consum al beneficiarului de sprijin, cu preluarea soldului disponibil, dacă este cazul;

Citește și: Cardul de energie 2023: Cum pot să verifice românii câți bani au în cont

– dacă se constată că beneficiarul de sprijin este eligibil la noul loc de consum, iar pentru noul loc de consum a fost emis deja un card de energie, se anulează cardul de energie de la vechiul loc de consum, în cazul în care acesta a fost emis doar pentru beneficiarul care își schimba domiciliul/ reședința, se anulează și cardul de energie deja existent pentru noul loc de consum și se emite un nou card de energie pentru noul loc de consum, cu includerea beneficiarului care și-a schimbat domiciliul/ reședința și cu preluarea soldului disponibil de la noul loc de consum;

– dacă se constată că beneficiarul de sprijin nu este eligibil la noul loc de consum, cardul de energie de la vechiul loc de consum se anulează, în cazul în care acesta a fost emis doar pentru beneficiarul care își schimbă domiciliul/ reședința, cu decontarea sumelor utilizate până la schimbarea domiciliului/ reședinței.

Aplicația informatică

În cazul în care cardul de energie de la vechiul loc de consum a fost emis pentru mai mulți beneficiari, iar aceștia sunt în continuare beneficiari de sprijin, se va păstra valabilitatea cardului de energie în cauză, dar acesta nu va mai putea fi folosit de către cel care își schimbă domiciliul/ reședința. Interdicția se va înscrie atât în aplicația informatică folosită de Poștă, cât și în listele cu beneficiarii de sprijin.

Citește și: Carduri de energie 2023: Amenzi de până la 6.000 de lei pentru românii care folosesc greșit voucherele

Ajutorul de stat în valoare de 1.400 de lei poate fi folosit pentru plata facturilor (curente sau restante) la energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. Tot prin proiectul apărut recent se dorește și extinderea listei surselor de energie pentru care pot fi acordați banii de la stat.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf Vinerea Mare, Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ziua în care Domnul Iisus Hrisos, Mântuitorul lumii, a fost răstignit. Este zi de mare doliu a întregii creştinătăţi. Zi aliturgica, pentru ca Liturghia reprezinta jertfa nesangeroasa a lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea