Plantele din casă care sunt otrăvitoare pentru câinele tău: Dușmanii de moarte ai patrupezilor noștri
Plantele din casă care sunt otrăvitoare pentru câinele tău: Dușmanii de moarte ai patrupezilor noștri
Dacă doza este mică, probabil câinele se va vindeca singur. Însă s-ar putea să aibă grețuri sau să saliveze mai mult timp de câteva ore. Dacă patrupedul a consumat o doză mare, otrava duce la complicații mai severe.
Semne de otrăvire: vărsături, diaree, tulburări ale sistemului central nervos, cum ar fi spasme musculare, convulsii.
Dacă vrei să ai un blănos sănătos, stai departe de următoarele plante de interior:
Crin de cameră – Bulbii groși sunt extrem de toxici pentru câini și cauzează aritmie cardiacă.
Coronița lui Hristos – Are o sevă lăptoasă și este otrăvitoare pentru toate animalele domestice.
Crizantemă – Dacă patrupedul a intrat în contact cu această frumoasă plantă de toamnă, îi poate cauza iritații de piele. Dacă a mâncat florile, s-ar putea să facă diaree și să aibă probleme respiratorii..
Mușcată – Nu-ți face griji: mușcatele sunt doar ușor otrăvitoare pentru blănosul tău.
Arborele de cauciuc – Are o sevă lăptoasă, ușor otrăvitoare pentru câini.
Leandru – Chiar și o doză mica din glucozida din leandru va cauza grețuri, crampe, vărsături și aritmii periculoase pentru câine.
Orhideele de orice tip – Din fericire, doza trebuie să fie foarte mare pentru ca orhideele să aibă un efect toxic. Prin urmare, otrăvirea este rară, dar nu imposibilă, notează zooplus.ro.
Dacă patrupedul a mâncat o plantă otrăvitoare în ultimele ore, încearcă să declanșezi reflexul de regurgitare al câinelui. Pentru a face asta adaugă sare de masă în apă călduță până se formează o soluție salină. Dă-i câinelui această soluție cu lingura până vomită, notează sursa citată. Între timp, ar trebui să contactezi veterinarul.
Dușmanii de moarte ai câinilor
Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui.
„Câinii sunt carnivori prin excelență, dar, în ultimii 30-40 de ani, omul i-a transformat încet dieta naturală. Trebuie să știm că rasele canine au mirosul mult mai dezvoltat decât al omului, aud mult mai bine decât omul, văd mult mai slab decât omul, iar simțul gustului este mult mai slab decât al omului, practic ei putând mânca o viață întreaga cam aceeași mâncare dacă miroase le fel.
Pâinea nu se dă la câini decât prăjită și puțină, cel mai bine este să fie evitată, deoarece fermentează. Roșiile sunt excluse total pentru că fermentează. Oasele de pui se sparg în așchii dure, iar câinii nu mestecă precum oamenii, ci sfărâmă și înghit ceea ce poate produce accidente care se pot solda cu deces. Un mioritic splendid de circa un an și 65 de kg a murit din cauza unui copan de găină bătrână folosit la ciorba stăpânilor, care s-a spart perforând gâtul câinelui. Oasele sunt bune cu cât sunt mai mari, dar de preferat de vacă.
Oul este un aliment extrem de important și în alimentația câinilor, dar pentru a beneficia de aportul său se dă doar gălbenușul crud în amestec cu lapte, în special puilor sau câinilor în creștere, în special pentru rasele de talie medie și mare, dar nu mai mult de patru zile pe săptămână. Merele și fructele sunt evitate pentru fermentația pe care o produc”, a spus, pentru DCNews, Cezar Osiceanu.
„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile.
Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.
Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul “biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a spus pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Pensionare anticipată 2025: Pensia anticipată cu penalizare. Stagiul de cotizare contributiv, cele asimilate și perioadele necontributive, luate în calcul
Pensionare anticipată 2025: Pensia anticipată cu penalizare. Stagiul de cotizare contributiv, cele asimilate și perioadele necontributive, luate în calcul Potrivit prevederilor din noua Lege a pensiilor nr.9/2023, a fost eliminată obligativitatea prezentării/depunerii de către beneficiari a copiilor documentelor prevazute de legislația din domeniul de activitate al caselor teritoriale de pensii, fotocopierea gratuită a documentelor originale […]