Rămâi conectat

Actualitate

Plafonarea prețurilor la combustibil, luată în calcul de guvernanți: Ce spun specialiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la combustibil, luată în calcul de guvernanți: Ce spun specialiștii

Din cauza majorării prețuilor la combustibili, Guvernul Ciucă ia în calcul să plafoneze prețurile. Benzina se vinde deja la tariful de 6,99 lei/l. Iar cea premium a trecut deja și 7,60 lei/l. Iar experții din domeniu cred că varianta plafonării este o soluție dar e important și la ce nivel de preț se va face această plafonare.

”Prețul corect ar fi în jur de 6 lei. De la 5,5 lei/l până la 6,3 lei/l benzinele și produsese de motorină normale iar benzinele specializate și motorinele ar trebui să fie maximum 6,5 lei/l. Dar probabil că se zvonește și se aude că coaliția de guvernare ar fi căzut la pace să găsească o soluție pentru stopare, dar nu numai pentru stopare, dar și pentru revenirea în jurul acestor prețuri”, a declarat Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari.

În timp ce Guvernul României abia acum se gândește la posibilitatea plafonării, alte state au aprobat această măsură încă de acum 2 luni.

Analizele din ultima lună arată că prețul pentru un litru de benzină a crescut cu 4 procente, iar cel al motorinei cu 5%. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, majorările sunt de 30%.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

TITULARIZARE 2024: Rata de promovabilitate în scădere. Mai puțin de 42% dintre candidați au obținut note peste 7

Bera Larisa

Publicat

în

TITULARIZARE 2024: Rata de promovabilitate în scădere. Mai puțin de 42% dintre candidați au obținut note peste 7 Ministrul Educației a anunțat rezultatele concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar. Rata de promovabilitate a fost de doar 41,9%, în scădere față de 46,85% anul trecut. Candidații au trebuit să obțină peste nota 7 pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea