Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pistol și armă de asalt Beretta vor fi produse la UM Cugir. Când va fi demarat procesul de fabricare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pistol și armă de asalt Beretta vor fi produse la UM Cugir. Când va fi demarat procesul de fabricare

Uzina Mecanică Cugir, un producător important de armament și muniție din România, se pregătește să demareze producția de arme în parteneriat cu renumita companie italiană Beretta, conform informațiilor oficiale.

Documentele pentru acest parteneriat ar urma să fie semnate în primăvara anului 2024, iar angajații uzinei din Cugir se vor deplasa ulterior în Italia pentru a beneficia de stagii de specializare. Uzina Mecanică Cugir se va angaja în producția pistolului Beretta de calibrul 9 mm, precum și a puștii mitraliere de asalt din seria ARX. Acest demers este susținut de un memorandum semnat la nivel guvernamental în 2019, prin care uzina va primi tehnologia necesară pentru fabricarea celor două tipuri de arme.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Inițial, memorandumul prevedea că parteneriatul cu Beretta urma să fie implementat la Uzina Mecanică Plopeni, însă acest plan nu s-a materializat. În august 2023, ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunțat că intenționează să transfere proiectul de la Plopeni, unde nu s-a concretizat, la Cugir. Această uzină din județul Alba dispune de o vastă experiență în producția de arme de asalt și muniție, fapt ce susține decizia de relocare a proiectului.

Citește și: Explozia de la Fabrica de Arme Cugir: Societatea, obligată la plata unei amenzi de peste 100.000 de lei și achitată pentru ucidere din culpă

Uzina Mecanică Plopeni, filială a Companiei Naționale Romarm, era inițial desemnată să fie locul unde Beretta să construiască arme de asalt, cu o participație de 80% din partea statului român și 20% din partea italienilor. Totuși, proiectul nu a evoluat conform planului, iar ideea de a muta colaborarea la Cugir a fost susținută de ministrul Economiei în luna august a anului trecut.

Pistolul de asalt Beretta din seria ARX, care va fi produs la Uzina Mecanică Cugir, este o armă ambidextră, adaptată pentru utilizare atât de dreptaci, cât și de stângaci. Aceasta se remarcă prin ușurința cu care poate fi modificată între variantele destinate diferitelor tipuri de utilizatori, realizând astfel o adaptabilitate rapidă și eficientă.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea