Rămâi conectat

Actualitate

Peste o tonă de droguri au fost confiscate în România în 2022

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Peste o tonă de droguri au fost confiscate în România în 2022

Peste o tonă de droguri au fost confiscate în 2022, a declarat comisarul şef de poliţie Dan Octavian din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

„Din punct de vedere al combaterii traficului de droguri, acţiunile investigative desfăşurate de poliţişti împreună cu procurorii DIICOT au avut ca rezultat confiscarea a peste o tonă de droguri şi aproximativ jumătate de milion de comprimate. Peste 1.000 de persoane au fost arestate preventiv, iar aproximativ 90 de culturi ilegale de droguri au fost descoperite şi desfiinţate”, a spus Dan Octavian, luni, într-o conferinţă de presă despre activităţile derulate în 2022.

El a precizat că peste 3.200 de persoane au fost depistate la volan sub influenţa substanţelor psihoactive.

Potrivit comisarului şef de poliţie, în ceea ce priveşte combaterea traficului de droguri, în 2022 au fost înregistrate 8.451 de sesizări de natură penală, fiind desfăşurate activităţi în 25.814 de ordonanţe de delegare emise de procurorii DIICOT atât pentru combaterea fenomenului, cât şi pentru destructurarea grupurilor de criminalitate organizată.

Octavian Dan a spus că au fost efectuate 846 de acţiuni operative, au fost destructurate 58 de grupuri infracţionale organizate şi au fost trimise în judecată 2.323 de persoane pentru săvârşirea a 3.636 de infracţiuni, ca urmare a rechizitoriilor emise şi a acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei încheiate de procurorii DIICOT.

Dan Octavian a punctat că structurile de cercetare şi prevenire a criminalităţii au desfăşurat peste 7.000 de activităţi pentru 460.000 de beneficiari, în scopul prevenirii consumului şi traficului de droguri şi alte substanţe interzise.

El a menţionat că structurile pentru siguranţă şcolară au desfăşurat peste 3.200 de activităţi, în scopul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului licit de droguri sau alte substanţe interzise pentru peste 112.000 de beneficiari, dintre care aproximativ 100.000 de elevi şi 12.000 de cadre didactice.

La rândul său, comisarul şef de poliţie Iuliana Teodorescu din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) a menţionat că în 2022 specialiştii antidrog au desfăşurat 20.000 de activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, familial şi în comunitate, grupurile ţintă fiind copiii şi tinerii înscrişi într-o formă de învăţământ, cadrele didactice, părinţii sau tutorii legali, populaţia generală şi persoanele aflate în situaţii de risc faţă de consumul de droguri.

Ea a precizat că activităţile de prevenire a consumului de droguri s-au realizat, în mod unitar, la nivel naţional, în cadrul a nouă proiecte şi patru campanii naţionale, la care s-au mai adăugat 60 de proiecte locale derulate de structurile teritoriale ale agenţiei.

Iulia Teodorescu a punctat că, în vederea prevenirii consumului de substanţe psihoactive, specialiştii structurilor ANA au participat la peste 130 de evenimente.

Potrivit acesteia, anul trecut ANA a continuat asigurarea furnizării de servicii de asistenţă integrată pentru persoanele consumatoare de droguri, prin reţeaua teritorială formată din 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, prin cele trei programe de asistenţă integrată a adicţiilor din municipiul Bucureşti şi prin programul de asistenţă mobilă pentru persoanele aflate în stare privativă de libertate la nivelul centrelor de reţinere şi arestare preventivă din Bucureşti.

Iulia Teodorescu a adăugat că, la nivel naţional, au fost înregistraţi 3.080 de beneficiari unici, cărora li s-au acordat 32.000 de servicii specializate medico-psiho-sociale.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cinci alimente care pot substitui cafeaua

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cinci alimente oferă suficientă energie încât pot substitui cafeaua.  Cel mai important este, însă, ca micul dejun să nu se rezume la ceaşca de cafea, spune dr. Cristina Bălănescu, citată de libertatea.ro. Cele cinci alimente sunt: Banana Compusă, în principal, din zaharuri (glucoză, fructoză şi zaharoză) şi din fibre, banana este unul din alimentele energizante „consacrate”. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea