Rămâi conectat

Actualitate

Peste 430.000 de cereri de plată pentru o suprafață de circa 1,3 milioane de hectare de teren agricol, depuse la APIA până în prezent

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campania de primire a cererilor unice de plată în acest an a contabilizat, până vineri, 430.551 de cereri pentru o suprafaţă agricolă de circa 1,306 milioane de hectare, potrivit unui comunicat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), transmis vineri AGERPRES.

Conform instituţiei, fermierii pot depune până pe data de 15 mai 2018, la Centrele judeţene sau locale ale APIA şi la cel al Municipiului Bucureşti, o singură cerere unică de plată, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite.

APIA precizează că pentru suprafeţe mai mari de 50 de hectare de teren agricol cererile se depun la Centrele judeţene APIA, iar în cazul în care se care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele locale.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul MADR.

Etapele Campaniei 2018 sunt: 1 martie – 15 mai 2018 (depunerea cererilor unice), 1 iunie – 1 iulie 2018 (efectuarea controlului administrativ), 1 iulie – 1 octombrie 2018 (controlul la faţa locului), 16 octombrie – 30 noiembrie 2018 (plata avansului din campania 2018), respectiv 1 decembrie 2018 – 31 martie 2019 (plata regulară a subvenţiilor).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea