Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 40 de unități de învățământ din județul Alba nu au autorizație de la pompieri

Dragoş Suciu

Publicat

în

Un număr de 41 de unități de învățământ din județul Alba au fost sancționate, în 2015, deoarece nu dețineau avizul privind securitatea la incendii.

dacia ISUÎn acest an, ISU Alba a controlat 212 unități de învățământ, iar 41 dintre acestea nu aveau avizul privind securitatea la incendii.

Responsabile cu finanțarea întocmirii autorizației împotriva incendiilor sunt consiliile locale, potrivit IȘJ Alba. În județul Alba sunt peste 460 de unități de învățământ.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, care deține în continuare și portofoliul Educaţiei, a spus, sâmbătă, că aproape 2.000 de şcoli din România, reprezentând 7% din numărul total, nu au autorizaţie de la pompieri.

„Din cele 19.000 de şcoli din România, doar 7% au autorizaţie. Asta este realitatea. Cu privire la protecţie împotriva incendiilor. 7 la sută. 1295 de şcoli mai exact. S-a ajuns în timp prin faptul că această autorizare nu este nici simplă, nici rapidă, nici ieftină. Proiectul de autorizare trebuie făcut de către factori atestaţi. Are costuri ce se situează între 10-12-15 mii de euro, şi durată de realizare între 7-8-12 luni în funcţie de complexitatea fiecărei clădiri, a fiecărui amplasament. Există o slabă capacitate cu privire la asigurarea acestor servicii. A existat şi o atenție insuficientă acordată în ultimii 25 de ani acestui aspect”, a declarat Sorin Cîmpeanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

20 iulie 2024 | Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Bera Larisa

Publicat

în

20 iulie 2024 | Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba Sâmbătă, 20 iulie 2024, la 81 de ani de la nașterea scriitorului Adrian Păunescu, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își propun să-l readucă în atenția publică, printr-un moment omagial. Citește și: 19 iulie 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea